Bursa'da oynanacak olan Türkiye-Ermenistan milli maçı öncesi sivil toplum örgütlerinden Azerbaycan'a destek geldi. 15 bin Azerbaycan bayrağı siparişi veren sivil toplum örgütleri, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun maçta iki ülkenin bayraklarından başka bayrağın alınmayacağı yönünde karar almasına ise tepki gösterdi.

Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Türkiye-Ermenistan milli maçında Azerbaycan'ı bayraklarıyla desteklemek istemelerinin demokratik hak olduğunu belirterek, sporu şantaj vesilesi yapan Sarkisyan'ı Bursa'da istemediklerini dile getirdi.

Türkoğlu, "2010 Dünya Kupası elemelerinde Ermenistan-Türkiye milli maçına Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül katılmıştı. Bu anlamda Bursa'da oynanacak maça da Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan davet edilmişti. Bu davet sonrası Sarkisyan'ın sınır kapılarının açılması halinde maça geleceğini söylemesi ciddi manada kamuoyunda tepkiye sebep oldu. Sportif olayın siyasete alet edilerek şantaj vesilesi olmasına biz tepki gösteriyoruz. 'Bursa'da Sarkisyan'ı istemiyoruz' imza kampanyası ciddi anlamda destek gördü. 14 Ekim'deki maçta Ermenistan milli takımının en iyi şekilde ağırlanması ve maçın tamamlanması bizimde en büyük dileğimiz" dedi.

Sporu şantaj vesilesi kılanlar ve Karabağ'ı işgal altında tutanların aslında kendilerini yargılaması gerektiğini belirten Türkoğlu, "Bizim Cumhurbaşkanımız şartsız şekilde oraya maç izlemeye gitti. Dünyanın gözünün bu maçta olacağını düşünerek Azerbaycan'da yaşanan meseleyi dünya kamuoyuna duyurmanın fırsat olduğunu biliyoruz. Azerbaycan bayrakları ile Türk milli takımının desteklenmesi anlamlı olacaktır. Devletimizin yetkili kurumlarının hassasiyetini anlıyoruz. Biz de ülkemizin imajının hiçbir şekilde zarar görmesini istemeyiz. Bu kararın çok da yerinde olmadığını görüyoruz. Azerbaycan bağımsız bir devlettir. Azerbaycan halkıyla bir millet, iki devletiz. Biz iki ülke bayrağını bir birinden ayırt etmiyoruz. Maça Azerbaycan bayrağının alınmayacağı kararının neye göre alındığını bilmiyoruz. Kanayan yaraları dile getirmek istemesi insanların hakkıdır. Burada yasa dışı olay yok. Azerbaycan bayrağı meşru ve bir milletin bayrağıdır. Bursa'da binlerce Azerbaycanlı var. Meseleyi ve mevzuyu sahiplenen birçok kişi, bunu meşru bir hak olarak görmektedir. Burada anormal bir durum yok. Sivil toplum kuruluşları binlerce Azerbaycan bayrağıyla kardeş devleti desteklemek istiyor" diye konuştu./yeni şafak