Ressam Bedri Baykam, uğradığı bıçaklı saldırıdan sonra ilk sergisi, "Edward Munch'a Saygı"yı açtı. Sergi, Paris ve Ankara'dan sonra İstanbul Proje4l/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi'nde sanatseverler ile buluşurken, alınan güvenlik önlemleri de dikkati çekti. 
 
"YAŞADIKLARIMI, DÜŞMANIMIN BİLE YAŞAMASINI İSTEMEM" 
 
Baykam sergisinin açılışında yaptığı konuşmada "Bu açılış ikinci yaşamımın ilk sergi açılışıdır. Doktorlarım ısrarla 'Artık yeni doğum günün 18 Nisan' diyorlardı. Onun için ikinci yaşamımın bu ilk sergi açılışında sizlerle olmaktan çok mutluyum. Gerçekten tekrar insanın yavaş yavaş normal hayatına kavuşması, çok akıl almaz tesadüfler sonucu hayatta kalmanın getirdiği belki şaşkınlık veya mutluluk. Bütün bunları sizlerle paylaşmak benim için çok duygulandırıcı. Bunu gerçekten samimiyetle söylüyorum yaşama bıraktığınız yerden devam edebilmek ve yaşamın değerini bilerek devam edebilmek oldukça önemli. Benim tek temennim hiç birinizin başına böyle bir olay gelmeden de yaşamın ne kadar değerli olduğunu, bir pamuk ipliğine bağlı olduğumuzu her birinizin bilmesi ve yaşadığımız dostlukların kısacası her anın değerini bilerek yaşamın içinden geçmemiz gerek. Ben bu yaşadıklarımı hiçkimsenin yaşamasını düşmanımın bile yaşamasını istemem. Bana bu cinayet siparişini kim verdiyse veya bunu kim yaptıysa böyle korkunç birşeyi onun bile yaşamasını istemem" ifadelerini kullandı. 
 
"EDWARD MUNCH'A SAYGI" SERGİSİ 
 
"Edward Munch'a Saygı" sergisini altı ayda hazırlayan Baykam, Norveçli ünlü sanatçı Edward Munch anısına, 13 adet 4-D yapıt gerçekleştirdi. Baykam yaptığı araştırmalar kapsamında Oslo'ya ve Munch'un atölyesinin de bulunduğu Aasgardstrand sahil balıkçı kasabasına giderek, Norveçli sanatçının "Çığlık", "Yaşam Dansı", "Hasta Çocuk" gibi birçok yapıtını yeniden yorumladı. Fransa'da "Pinacotheque de Paris" Müzesinden sonra, İstanbul'da ilk kez sergilenen "Edward Munch'a Saygı" adlı 4-D yapıtlar, 2 Temmuz tarihine kadar ziyaret edilebilecek.