30 Ağustos'ta emekliye ayrılacağı için veda turlarını sürdüren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Meclis Başkanı Toptan"ı ziyaret etti. Büyükanıt, bugün de Baykal'ı ziyaret edecek
30 Ağustos"ta emekliye ayrılacak olan Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, veda turları kapsamında TBMM Başkanı Köksal Toptan"ı ziyaret etti.

Saat 11:00"de Meclis Başkanı Köksal Toptan"ı ziyaret eden Org. Büyükanıt, Toptan"la yaklaşık 35 dakika baş başa görüştü. Büyükanıt"ı Meclis"e gelişinde TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca karşıladı.

Orgeneral Büyükanıt'a, Meclis Başkanı Toptan ile baş başa yaptığı görüşmede, nar suyu ikram edildi. Toptan, Büyükanıt"a Meclis"e ait Yıldız Porselen"den "aşiyan kase" de hediye etti. Görüşmenin ardından Meclis Başkanı Toptan, Büyükanıt"ı kapıya kadar uğurlamak istedi ancak, Büyükanıt nezaketinden dolayı teşekkür etti ve Toptan"ın kapıya kadar çıkmasını istemedi.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, ziyaretten ayrılırken, kendisine tahsis edilen ve kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan aracın sorulması üzerine de, “Şimdi ben başka bir şey söyleyeceğim. Allahaısmarladık" demekle yetindi.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, 30 Ağustos"ta görev süresi dolacağı için veda ziyaretlerine devam ediyor. Büyükanıt, yarın da saat 14.30"da CHP lideri Deniz Baykal"a veda ziyaretinde bulunacak.

Büyükanıt, TBMM Başkanı Toptan'ı ziyaretinin çıkışında gazetecilerin “CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ı ziyaret edecek misiniz?" sorusuna, “Bu sabah arkadaşlar temas kurdu. Sayın Baykal"ı ziyaret etmek istiyorum" karşılığını vermişti. Büyükanıt, daha önce de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"e veda ziyaretinde bulunmuştu.