CHP Lideri Deniz Baykal, Almanya"daki Deniz Feneri için yeni soruşturma başladığını açıkladı. Soruşturma belgelerine göre 10 yılda 900 milyon Euro toplandığını belirten Baykal, bu paranın Kanal 7"nin finansmanında kullanıldığını söyledi.

"Yimpaş, Kombassan, Kanal 7 ve Deniz Feneri iç içe gözükmektedir" diyen Baykal dün parti grubunda şu bilgileri verdi:

Sistemin çıkarı için

Bir bakanımız, "Almanya"daki Deniz Feneri olayına karışanlar birkaç edepsizdir" dedi. Bu öyle birkaç terbiye zafiyeti içindeki insanın uygulaması değildir. Almanya"da bu işi yapan insanlar, topladıkları parayı kuryelerle buraya gönderiyorlar. O paralar, televizyon kuruluşu için harcanıyor. Bütün bunlar, "birkaç edepsizin işi mi?" Yok, Sayın Bakan, yok. Burada olayın ciddiyetini önce sizin anlamanız lazım.

Yeni soruşturma başladı

Almanya konuyu tekrar ele aldı ciddi yeni soruşturma başlattı. Türkiye"den 16 kişi hakkında ek bilgi, 12 şirketin hesaplarının da bildirilmesi isteniyor. Türkiye"de ise hálá hiçbir şey yapılmıyor. Türkiye kıpırdamıyor. Adalet felç. Adalet hareket edemiyor. Siyaset felç. Siyaset, "birkaç edepsizin işi" diye bizi uyutmaya çalışıyor.

10 yılda 900 milyon Euro

Arkadaşımız Ali Kılıç, Almanya"ya gitti. Almanya"da yürütülmekte olan yeni soruşturmanın belgelerini aldık. Belgelere göre 10 yılda toplanan para, 900 milyon Euro"dur. Yimpaş, Kombassan, Kanal 7 ve Deniz Feneri iç içe gözükmektedir. Almanya"daki Deniz Feneri ile Türkiye"deki Deniz Feneri birlikte çalıştı. Bağış makbuzları aynı imzaları taşımaktadır. Yimpaş dosyası, Mannheim"dan alınıp, Deniz Feneri dosyasıyla birleştirildi.

Kanal 7 finanse edildi

Belgeler çok açık kanıtlıyor ki Deniz Feneri paralarıyla Kanal 7 finanse edilmiştir. Bu artık siyasi bir iddia olmanın ötesine geçmiş, Alman soruşturma makamlarının tespit ettikleri bir gerçek haline dönüşmüştür. Paralar, kişiler kullanılarak Türkiye"ye getirilmiştir. Kanal 7"in kurucusu meşhur kişiye, paralar elden verilmiştir. Onun da belgeleri var.

Alman komiseri çağırdılar

Bir de gemi olayı vardı. Gemi olayıyla ilgili vize başvurusunu Kanal 7 yapmış, belgedeki mühür ise Deniz Feneri"nindir. Kanal 7"nin kurucusu kişinin, soruşturmayı yürüten Alman başkomiserini Türkiye"ye kendi misafiri olarak çağırdığı da belgeyle tespit edilmiştir. "Gelin burada özel konuşalım" denilmiştir; ama Almanlar, nedense bu cazip teklifi reddetmişlerdir.

İşte yeni Deniz Feneri dosyası

CHP Genel Başkanı Baykal grup toplantısına kırmızı dosyayla geldi. Dosyanın Almanya"dan gelen yeni Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili olduğunu açıklayan Baykal, konuşması sırasında bu dosyadaki notlardan yararlandı. Baykal belgelere göre Yeşil sermaye ile Deniz Feneri"nin iç içe olduğunu söyledi.
Hürriyet