ABD Başkan Yardımcısı Cheney"e kapatma davasıyla ilgili yakındın mı?

atv-SABAH ihalesi için iki kamu bankasına baskı yapılıyor mu?


1938 yılında paradan Atatürk resmi çıkarıldığında ben daha emekliyordum

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin dünkü grup toplantısında Başbakan Erdoğan"ı hedef aldı. Baykal"ın dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuxma özetle şöyle:



"Sıkışınca gelip, çatıyor"

Atatürk yanıtı: Başbakan, CHP"nin Atatürkçülüğüne yönelik bir kuşku yaratma ihtiyacına girdi, Atatürk konusunda samimiyetsizlikle suçlamak için, "Bunlar Atatürk öldükten sonra, Atatürk"ün resimlerini paradan çıkardılar" dedi. Böylece hem bizim Atatürkçülüğümüzle ilgili kuşku yaratmış oluyor hem de kendi Atatürkçülüğünü bedavadan ispatlamış oluyor. Başbakan, 1938 yılında paradan Atatürk resminin çıkartılması ile ilgili beni suçluyor. 1938 yılında ben daha emekliyordum. Başbakan biraz daha sıkışsa, ABD"de Kızılderelilerin katledilmesinin sorumlusu olarak da beni suçlayabilir. Olay çok net açık. 1928 ve 26 yılında Atatürk sağ iken bununla ilgili bir düzenleme yapılmış. “Paraların üzerine reis-i cumhurun resmi olmalıdır” denmiş. Ülkenin bağımsız olduğunu halkın ülkenin yönetiminde olduğunu göstermek için bu yapılmış. Ne zaman sıkışsa bu iddiayı ortaya atıyor. Çünkü bundan sonra daha da çok sıkışacak. Demek ki bu lafları çok dinleyeceğiz.

Başbakan “laiklik yüce Meclis"in iradesi ile milletçe benimsendi” dedi. Bu güzel bir tespit. Başbakan, “Milletimizin laiklik ile ilgili bir problemi yoktur” diyor. Biz de aynı görüşteyiz. Milletimizin yok ama millet adına iktidar olan bir kısım insanların laiklik ile ilgili problemleri vardır. Başbakan değil miydi daha önce, “Millet istemiyorsa laiklik elbette kalkar” diyen. O noktadan bu noktaya gelmen önemli. Ama şunu başından beri söyleseydin de Türkiye bu noktaya gelmeseydi ya. Şimdi söylüyorsun. İnanalım mı diye de düşünüyoruz.

"Cevabı bekliyorum"

Cheney sorusu: Geçen hafta “Başbakan, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney"in Türkiye ziyaretinde, iddianameden yakındı” dedim. Başbakan danışmalarına yaptırdığı “profesyonel yalanlama” açıklamaları bu sorunun yanıtını vermedi. Başbakan"ın doğrudan, "Ben Cheney ile böyle bir şey konuşmadım" demesini bekliyorum. Yapmaması, bunun kabulü anlamına gelir.

Sabah ve atv sorusu: Basında son zamanlarda tek tük haberler çıkıyor. Bu Çalık grubunun çok etkili, başarılı bir genel müdürü var. Başbakan"ın damadı. Bu grup medya girişimini sonuçlandırma noktasına getirdi. İki kamu bankası bu konuda siyasi telkin ve baskılarla gerekli kaynağı sağlama durumuna yönlendiriliyor. Bu iktidarı kendine yandaş medya yaratma çabasını biliyorum. Herkes aklını başına alsın. Bir süre önce hükümetler düşüren başbakanları yargılatan olayların benzeri oluyor. Üstelik onlardan çok dana fazlası var. Bunu şimdi görüyoruz.