TRT'de yayımlanan bir otomobil programının İstanbul Park'taki çekimlerine katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yarış otomobili kullandı. "Hızlı arabayla gitmeyi severim" dedi. Kullanmaya hazırlandığı otomobili 4. denemesinde hareket ettirebilen Baykal, pist turunu yaklaşık 3 dakikada tamamladı. Baykal, gazetecilerin "Pistlerde kimi görmek istersiniz?" şeklindeki sorusunu ise, "Burası herkese açık. Siyaset, rekabet, çekişme ve tartışma burada yok" diye yanıtladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, TRT'de yayımlanan "Limit Yok" programının İstanbul Park'taki çekimlerine katıldı. Çekimler sırasında yarış otomobili kullanan Baykal, İstanbul Park'a öğle saatlerinde milletvekili Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin ile birlikte geldi. Çekimler öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, "Hızlı araba kullanır mısınız? sorusunu "Trafik kurallarını ihlal etmeyecek noktada -ki burada yavaş giderseniz kural ihlalı yapmış olursunuz- hızlı arabayla gitmeyi severim" diye yanıtladı.

Baykal, "Pistte siyasi rakiplerinizden kimleri görmek istersiniz?" sorusuna ise "Burası piste ilgi duyan herkese açık; siyasi tartışmaların yapıldığı yer değil. Buraya sadece teknolojinin bize sunduğu imkanları, içimizdeki hız yapma arzusuna ve yeteneklerimize bağlı olarak irdelemek için katıldık. Burada siyaset, rekabet, çekişme, tartışma yok. Bizi illâ siyasi tartışma ortamında düşünmeyin. Normal bir insan olarak da buradan kazanım elde etmek istiyoruz. Ancak bu kadar medya mensubu arasında bu ne kadar olacak, bilemiyoruz" diye yanıt verdi.

Arabaları inceleyen Baykal, modifiye edilmiş, pist şampiyonalarında yarışan Porche marka otomobili seçti. Ko-pilot koltuğuna oturan Baykal, pilot Oğuz Karaoğlu ile birlikte pistte bir tur attı.

Otomobili 3 kez stop ettirdi

İkinci turda direksiyon başına geçen Baykal gazetecilere, "Hızlanmak için çok az zamanınız var. Hızlandığınızda da tehlikeli virajlar karşınıza çıkıyor. Özellikle zorlaştırılmış. İstanbul Park, benzerlerinin arasında nadir pistlerden" şeklinde açıklama yaptı. Baykal hareket ettirmeye hazırlanırken otomobili 3 kez stop ettirdi. Baykal 4. denemesinde başarılı oldu. Oğuz Karaoğlu'nun turu 1 dakikada tamamlamasına karşın, Baykal'ın turu yaklaşık 3 dakika sürdü. Otomobilden inen Baykal'ın etkilenmiş ve heyecanlı olması gözden kaçmadı.