Baykal ve Sav’a yakın isimlerden edinilen bilgiye göre; yeni CHP yönetimine tepki gösteren Baykal ve Sav’a yakın kurmaylar, Ankara’da dün yaptıkları toplantıda seçimli kurultay için imza sürecinin başlatılması yönünde karar alındı. Buna göre Baykal ve Sav, bundan sonra CHP’nin eksenini kaydıran Kılıçdaroğlu yönetimine karşı güç birliği yapacak. Baykal ve Sav’ın hedefi PM’ni değiştirmek.
 
PAZARTESİ START VERİLECEK
 
Alınan karara göre; Baykal ve Sav’ın ekipleri, Kurultay için yarın resmen start verecek.
 
Uzlaşmanın amacının Baykal ve Sav’a yakın isimlerin yapılacak PM seçimiyle yeniden partide aktif hale getirilmesi olduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun kabul etmemesi halinde genel başkan seçimine de gidilebileceği kaydediliyor.
 
AMAÇ EKSEN KAYMASINI DURDURMAK
 
Baykal ve Sav’ın hedefleri arasında, Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesi dışladığı Kemalist çizginin yeniden aktif hale getirilmesinin olduğu belirtiliyor. CHP’nin eksininin kaydırıldığı konusunda mutabık olan Baykal ve Sav’ın, Kılıçdaroğlu’nun kalması halinde bile yeni CHP olarak adlandırılan anlayışın partiye hakim olmaması gerektiğini, yeni CHP anlayışının devamı halinde CHP’nin yerel seçimden de hezimetle çıkacağını düşündükleri vurgulanıyor.
 
İMZA SORUNU YOK
 
Baykal ve Sav ekibinin, güç birliği sayesinde imza sorunu yaşamayacağı belirtiliyor. Bir hafta içinde kurultay için gerekli 650 imzanın toplanacağı kaydediliyor.
 
yeniakit