Başbakan Erdoğan partisinin AKP Trabzon İl Kongresinde yaptığı konuşmanın hedefi yine CHP lideri Baykal"dı:

MİLLET KABULLENMİYOR: Baykal "Biz Cumhuriyetten daha eski partiyiz" diyor. Peki, tek partili hayatın dışında niçin bir kere sizi benim aziz milletim tek başına iktidar yapmadı? Neden, niye yapmadı? Demek ki milletim sizi kabullenmiyor.

SEN NEREDESİN: Geçen gün çıkmış bir ifade kullanıyor Sayın Baykal, şu kullandığı ifadeye bak. Diyor ki "Başbakan ben sana güvenmiyorum." Sayın Baykal"ın bana güvenmesine ihtiyacım yok. Ama Sayın Baykal, şunu bilmen lazım. Bak dört seçime girdi AKP. Millet, bu heyecan, aşk dolu aziz millet, dördünde de AKP"yi birinci parti yaptı. Biz Türkiye"nin 81 vilayetinde ya birinci ya da ikinci partiyiz, ya sen necisin? Türkiye"nin yedi bölgesi var, yedisinde de birinci AKP. Ya sen, neredesin?

BIRAK BU İŞLERİ: Sayın Baykal"a ve diğerlerine de sesleniyorum: Milletten başka hakem arama, millete git, millete. Milletin Meclisinden başka karar merci arama. Askerin üzerinden siyaset yapma, polisin üzerinden siyaset yapma, bırak artık bu işleri.

MAHKEMEDE SİYASET YAPMA: Ben Ergenekon"un avukatıyım diyor. Biz milletin avukatıyız. Mahkeme kapılarını su yolu haline getirdi. Elbette mahkeme kapılarında hak arayacaksınız, buna diyeceğimiz yok. Ama oralarda siyaset yaptığınız kadar biraz da gelin Anadolu"nun Trakya"nın yollarında siyaset yapın.

1 TRİLYON NEREDE: Önce bu milletin vergisinden sana verilen paranın bir trilyonunu nerede harcadığının hesabını ver. Anayasa Mahkemesi seni mahkum etti. Senden önce başka bir siyasi de böyle yapmıştı. O mahkum oluyor da sen niye mahkum olmuyorsun burası önemli soru işaretleri doğuruyor. Bizim böyle bir siyaset tarzıyla işimiz olmayacak.

BOYUN EĞMEYECEĞİZ: Kirli senaryolara, kirli tezgahlara boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz. Çetelere, mafyalara, karanlık örgütlere karşı mücadele verdik ve bu mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz. Benim Trabzonlu kardeşim Ankara"da nasıl bir oyun oynandığını, nasıl bir senaryonun yürürlüğe koyulduğunu görsün, bilsin, anlasın.

UYUMU BALTALIYOR: Niçin bu kadar dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyorsun, anlamaya başladık Sayın Baykal. Beyefendiler, hizmet siyasetine, eser siyasetine, millet odaklı demokratik siyasete tenezzül etmiyorlar. AKP"yle kurumlar arasında, hükümet ile kurumlar arasında gerginlik oluşturmak için her türlü çareye başvuruyorlar. Demokratik erkler arasındaki uyumu baltalamanın gayreti içindeler. Kurumlar arasındaki uyumu yıpratmak niyetindeler. Yine söylüyorum askeri, polisi, yargıyı istismar siyasetlerine alet edip, buradan çıkar devşirmenin gayreti içindeler. Türkiye"nin hem içte hem de dışarda itibarını zedeleyip, buradan kendilerine ikbal devşirmenin gayreti içindeler.