Bir dizi açılışların gerçekleştirmek üzere İzmir'de bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Güzelbahçe Açık Hava Tiyatrosu'nu hizmete açtı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Baykal, "'İzmir'i bana getirin, alacağım' diyordu birileri, gel de al" dedi.

Güzelbahçe Açık Hava Tiyatrosu'nun açılış töreni için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, CHP İzmir milletvekilleri ve partililerle, Güzelbahçe ilçesine gelen CHP Lideri Baykal vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Açık hava tiyatrosunun açılışı öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası bir konser verdi. Konserde söylenen şarkılara CHP Lideri Baykal da tempo tutarak eşlik etti. Opera sanatçısı Aydın Uşluk'un söylediği "Çökertme" türküsünde CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı sahneye çıkarak zeybek oynadı. Konserin ardından minik öğrencilerin sunduğu dans gösterisi ilgiyle izlendi. Gösterilerin ardından CHP Lideri Baykal, orkestradaki müziseyenleri ve öğrencileri kutladı.

Törende bir konuşma yapan CHP Lideri Baykal, belediye başkanları ile beldeler arasında bazen görünmeyen bir bağ oluştuğunu belirterek, "Rahmetli Piriştina ile İzmir arasında o bağ vardı. Kocaoğlu ile İzmir arasında da bu bağ var. Aziz Başkan dürüst, temiz, pırıl pırıl, CHP'ye yakışan bir belediye başkanı. "'İzmir'i bana getirin, alacağım' diyordu birileri, gel de al, İzmir kendisini satışa çıkarmadı" diye konuştu.

Türkiye gündeminin gereksiz tartışmalarla meşgul edildiğini ifade eden Baykal, çatışmaların kimseye yarar sağlamayacağını belirterek, "Kendi tarihiyle, kendi hukukuyla ve anayasasıyla kavga eden insanın millete hayır getirmesi mümkün değildir. Her şeyin farkındayız. Çok büyük yanlışlar, yolsuzluklar yaplıyor. Bunları sonra konuşuruz. Ama bir şeyi bilin, Türkiye sahipsiz değildir" dedi. Açılış töreninin ardından Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a büyük bir gemi maketi hediye etti.

İHA