CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesinde CHP’li Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt’u makamında ziyaret ederek belediyenin ve Kalkan’ın sorunları ile ilgili bilgi aldı.Daha sonra Yat Limanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Baykal, burada yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar tek bir kişinin bile ’dur’ diyemediğini belirterek, "Başkanlık rejimine geçeceğim diyor.
 
Zaten sen başbakanlığı o hale getirmişsin" dedi. Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisinin kullandığını belirten Baykal, mazotun CHP iktidarında 1,5 lira olacağını ve bunun CHP’nin resmi parti taahhüdü olduğu kaydetti.
 
Güneydoğu’da son zamanlarda yaşanan olaylara da değinen Baykal, "Şimdi kepenkler kapanmış, emniyet müdürlerini tokatlıyorlar. Bundan 9- 10 yıl öncesinde böyle olaylar var mıydı? Bu 9 yıl içinde geldi. Acı bir manzara" dedi. İktidara tekrar görev verilmesi durumunda ’Türk milleti’ sözünün kaldırıldığı yeni bir anayasa ve bir ayrışmanın ortaya çıkmaya başlayacağını belirten Baykal, şunları söyledi:
 
"Bu defa çok ciddi bu işler. Başkanlık rejimine geçeceğim diyor. Zaten sen başbakanlığı o hale getirmişsin. Cumhurbaşkanı’nın ’dur’ deme imkanı var mı hiçbir işine Başbakan’ın? Bugüne kadar bir tek işine ’dur’ diyebildi mi? Yani en büyük yanlışını dahi onayladı. Düşünün sınırlardaki mayınların temizlenmesi ile ilgili bir kanun vardı. Mayını temizleme karşılığında 49 yıllığına o araziyi işleme şartıyla İsrail’e verdiler. Anayasa Mahkemesi’ne götürdük ve oy birliği ile iptal edildi."
 
Başbakan’ın freninin olmadığını söyleyen Baykal, herkesi yıldırdığını, ülkede korkunun hakim olduğunu ve kendisine ’dur’ diyecek mevki-makam kalmadığını, Anayasa Mahkemesi ve mahkemelerin de fren olmaktan çıktığını ileri sürdü. ’Ilımlı İslamiyet’ ve ’İleri demokrasi’ sözlerini de eleştiren Deniz Baykal, İslam dininin adının belli, Peygamberinin belli, kitabı Kuran-ı Kerim’in belli olduğunu ve ılımlı İslamiyet denilerek kafalarının ardında başka şeyler yattığını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın ’ileri demokrasi’ kavramının da ’mübarek demokrasisi’ olduğunu belirten Baykal, MHP’de yaşanan kaset olaylarına da değindi.
 
Baykal, tertip ve tezgahlarla MHP’nin kaset olayları ile Meclis’e sokulmamaya çalışıldığını belirterek, "Hile, hurda, pusu kurarak komplo ile değiştirilecek Anayasa’dan, hükümetten hayır gelir mi?" dedi. Daha sonra Deniz Baykal ve beraberindeki heyet Kasaba ve Karadağ köylerine giderek köylülerle bir araya geldi. Baykal seçim gezilerinin ardından Antalya’ya döndü.