Beyoğlu'ndaki Orta Oyuncular Sahnesi'nde düzenlenen törene ailesinin yanı sıra tiyatro oyuncusu Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin, Birol Güven, Orhan Aydın, Ayberk Atilla, Ayla Arslancan, Aytuğ Yücel'in yanı sıra sevenleri katıldı.

Törende Baykal Kent'in oynadığı tiyatrolardan oluşan kısa bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Sahneye çıkan ünlü tiyatrocu Ferhan Şensoy, Baykal Kent'in ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutunun yanında bir konuşma yaptı. Şensoy'un, Baykal Kent ile geçmişte yaşadığı komik olayları anlatması salonda ufak da olsa tebessümlere neden oldu. Törenin ardından Baykal Kent'in cenazesi Şişli Camisine götürüldü.


Birol Güven, yaptığı konuşmada "Son dönemde gerçekten koptuk hepimiz. Aradığımızda çok mutlu olduğunu söylemişti biz de onu Bursa'da mutlu olarak bırakmıştık" dedi.
Aytuğ Yücel ise, " Baykal ağabeyle aynı sahneyi paylaşmadık ama aynı tiyatroyu paylaştık. Oyunculuğu konusunda zaten bir şey söylemeye gerek yok. Çok iyi bir oyuncuydu. Onun gülen yüzünü hiç unutmayacağım. Dünyanın en güzel gülen, gözlerinin içi gülen insanıydı. Nur içinde yatsın" diye konuştu.