Deniz Baykal'ın grup konuşmasından gündeme ilişkin satırbaşları şöyle:

ÇANAKKALE SAVAŞI Çanakkale savaşı dünyanın stratejik dengesini değiştirmiştir. Bu zafer olağan üstü önemlidir. Anafartalar Cephesi'nin de işgal edilememesi de çok önemlidir. İstanbul'un işgalini geciktirmiştir, engellemiştir. Bize bu duyguyu yaşatanlarla grur duyuyoruz.Türkiye Çanakkela savaşları ile 'Sarı Paşa'sını keşetmiştir. Mustafa Kemal bütün imparotorluk camiası içinde, Çanakkel savaşları ile fark edilmiştir. Keşfedilmiştir. Bu farketmeden sonr kurtuluş savaşı sürecine girilmiştir.

AKP'NİN KAPATILMASI Askeri müdahaleden sonra, türban önümüze geldi. Bu hafta da AKP'nin kaptılma konusu, hukuk ve siyaset dünyamıza geldi dayandı. Eğer AKP 'nin kaaptılma davası olmasıydı bizler, sosyal güvenlik yasını konuşuyor oalcaktık. Daha doğmamışi çocukları ilgilendiren bu konu birden güğndemimizden çıkarılma durumuna geldi. Gergin olayların tam içinden geçerken AKP'nin kapatılma konusu önümze geldi. Türkiye'nin gündeminde olşması gereken
konular, sosyal güvenlik yasası, terörle mücadele ve ekonomik sorunlardı. Fakat bunları gündemden düştü.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ Seçimlerden bu yana toplumuz bir türlü rahat nefes almadı. Önce Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile gerginler gündelr yaşadık. Toplumun ortak onayı ile yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimini malesef iktidar bunu inatlaşmaya götürdü. Seçimlerden sonra gündem rahatlar diye düşünmüştük ama iktidar, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde olduğu gibi davrandı.

SOSYAL GÜVENLİK YASASI AKP Çatışmacı üslubunu sürdürdü. Türban konusunda yapılan anayasa tasrısı ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Yasası'nda da sürdü. Ortalık gerginleşti. Sendikalar karar aldı. AK Parti tasarıyı geri çekmek zorunda kaldı. AKP çatışmacı üsluptan vazgeçmeli. Keşke cumhurbaşkanlığı seçimi dayanıuşma ve uzlaşma içinde yapılsaydı. Bugün bu dayatmacı üslubun Türkiye'nin önümüzdeki günlerinde ne tür sıkıntılar doğuracağı görünüyor. Sosyal güvenlik özelleştirmek isteniyor. 9 bin gün prim ödemek ağır bir düzenlemedir. Emekli aylığı almanın şartları ağırlaştırılıyor. Çalışanların hakları kısıtlanıyor mali yük artıyor. "3 çocuk yapın" diyen Başbakan annelerin haklarını geri alıyor. İşte böyle bir gerçek gündemle karşı kalması gereken Türkiye, bunlara değinme fırsatını kaybettiren tablı ile karşı karşıya kaldık. Yargutay Cumhuriyet Başsavcısı AKP'nin katılması için dava açtı. Bu dava çok önemli bir gelişmedir. Böyle bir tablonun ortaya çıkması hepimizi derinde üzmüştür. Savcı kapatmayı haklı bulacak gerekçelerle dava açtı. Kapatılmaya mecbur bırakan gerekçelerle dava açılması demokrasinin tökezlemesidir. Biz bir siyasi partinin kapatılmasını bilen insanlarız. Darbe sürecinde 5 kişinin keyfi düşüncesi ile kapatılmış partiyiz. Bu acı nedir biliriz.