Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Çok yakın bir zamanda sayın Baykal'ı eğer imam cübbesi giyip kafasına da imam sarığını takıp en önde namaz kıldırmaya girerken görürseniz şaşırmayın ha! Hiç şaşırmayın'' dedi.
Soylu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Merinos Parkı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de son günlerde enteresan gelişmeler yaşandığını, siyasetin bir hizmet alanı olmaktan çıktığını iddia etti.

Soylu, Türk milletinin 6.5 yıl önce AK Parti iktidarına çok önemli bir görev verdiğini, ancak milletin bu süre sonunda koskoca bir hiç tablosuyla karşı karşıya kaldığını ileri sürdü.

Süleyman Soylu'nun ikindi ezanı okunurken konuşmasını yarıda kestiği sırada bir vatandaş, ''Baykal'ı yakında ezan okurken görürseniz şaşırmayın'' diye bağırdı. Bunun üzerine Soylu, şöyle dedi:

''Çok yakın zamanda sayın Baykal'ı eğer imam cübbesi giyip kafasına da imam sarığını takıp en önde namaz kıldırmaya girerken görürseniz şaşırmayın ha! Hiç şaşırmayın. Şimdi bu ezanı Muhammediyeyi dinledik. Bunun bugün bu semalarda inlemesinin yegane bir sebebi rahmetli Menderes'tir. Allah nurlar içinde yatırsın. Biz bir gün bunun üzerinden siyaset yapmadık. Bunun üzerinden siyaset yapıp oy avcılığı, oy devşirmesi içine girmedik. Çünkü milletin değerleriyle kutsallarıyla yaşamasını, bir ülkeyi yönetenin en önemli görevlerinden birisi olduğunu, bunun bir üstünlük olmadığını, bunun olması lazım geldiğini ortaya koyduk. Ama Türkiye siyaseti öyle bir keşmekeşin içine girdi ki kimse işle kimse gençlerimizin geleceğiyle kimse işten çıkarılanının üzüntüsüyle kimse esnafın sabahtan akşama kadar siftahsız olmasıyla uğraşmıyor. Birisi buzdolabı, öbürü çamaşır makinesi dağıtıyor. Öteki de her mahalleye Kuran kursu açacak. 'Günaydın' derler adama.''