CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün doğum yeri olan Tunceli'de düzenlediği mitingde büyük ilgi gördü. CHP eski genel Başkanı Deniz Baykal ise 4 yıl önce az sayıda kişiye hitap ettiği şehirde protesto edilmişti.
 
12 Haziran seçimleri için mitinglerine devam eden CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün doğum yeri olan Tunceli'de miting yaptı. AK Parti'nin milletvekili çıkaramadığı tek il olan Tunceli'deki mitingde büyük bir kalabalık vardı. Tuncelililer içlerinden biri olan CHP Genel Başkanını yalnız bırakmadı. Erdoğan'ın kendisinin Aleviliğine yaptığı vurguya sessiz kalmayı tercih eden Kılıçdaroğlu da ilk kez başbakana cevap verdi ve "Tuncelili olmaktan gurur duyuyorum. Aslını inkar eden asılsızlardan da değilim."dedi.
 
miting_chp.jpg
 
CHP'nin önceki genel başkanı Deniz Baykal ise Kemal Kılıçdaroğlu kadar şanslı değildi. 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesindeki miting programı kapsamında Tunceli'ye giden Baykal büyük bir şok yaşamıştı. Miting alanına az sayıda Tuncelili gelirken Baykal protesto edilmişti.
 
Deniz Baykal konuşurken, 37 alevi vatandaşın hayatını hayatını kaybettiği Sivas olaylarının sorumlusunun Baykal olduğunu iddia eden grup, alkış ve sloganlarla CHP Liderini protesto etmişti. 'Sivas'ta yananların hesabını ver. Sana buradan tek bir oy gelmeyecek. Sen iktidardın Sivas'taki sanatçıların hesabını ver' şeklinde slogan atan grup mitingin bitmesinin ardından dağılmıştı.