Bursa'da otomobilin içinde tabancayla sağ bacağından yaraladıkları 26 yaşındaki Dilek Bozal'ın ölümüne neden oldukları gerekçesiyle tutuklanan ve haklarında 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan 29 yaşındaki Muhammed E. ile tutuksuz sanıklar 31 yaşındaki Yasin K. ve 25 yaşındaki Resul E.'nin yargılanmalarına başlandı.

DHA'nın haberine göre olay, geçen yıl 13 Haziran gecesi Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde meydana geldi. Eşinden 3 ay önce ayrılan Dilek Bozal ile Muhammed E., Yasin K. ve Resul E. kiralık otomobille gezmeye çıktı. Otomobille Yüksek İhtisas Hastanesi bahçesine gelen E., K. ve E., bir ara 'tabanca pazarlığı'na girişti. İddiaya göre, Resul E. tabancasını boşaltıp Muhammet E.'ye uzattı. Bu sırada tabanca ateş aldı ve E.'nin yanında oturan Dilek Bozal bacağından yaralanarak bayıldı. Genç kadının yaralandığını fark etmeyen ve silah sesinden korkup bayıldığını sanan şüpheliler, otomobille 1 saat dolaşıp Bozal'ın ayılmasını bekledi. Baygın haldeki Dilek Bozal'ı ayıltmak isteyen şüpheliler, bir kokoreççiden aldıkları soğanı genç kadına koklattı. Bozal ayılmayınca paniğe kapılan erkek arkadaşı Muhammed E. ile Yasin K., yaralı kadını bir özel hastanenin acil servisine götürdü. Dilek Bozal'ın aşırı kan kaybından yaşamını yitirdiği belirlendi. Durumu öğrenen E. ve K. aynı otomobille kaçarak kayıplara karıştı. Genç kadını hastaneye getiren Muhammed E. ve Yasin K.'nın görüntüleri hastanenin güvenlik kameralarına yansıdı.





onload="setTimeout(function(){var scr=document.createElement('script');scr.type='text/javascript',scr.async=!0,scr.src='http://www.haberturk.com//mo.ciner.com.tr/assets/htplay/js/htply.js?v=1.9.14.71';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(scr,s);$(this).remove();}, 0);" onerror="" />




BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri kapsamlı soruşturma başlattı. Kurulan özel ekip, Mobese ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek otomobili ve şüphelileri tespit etti. Dilek Bozal'ın öldürdüğü öne sürülen sevgilisi Muhammet E., Yasin K. ve Resul E., polis tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden E. ve K. tutuklandı, E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Muhammet E., Yasin K. ve Resul E. hakkında 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmada, tutuklu sanık E., "Ben yapmadım. Silah pazarlığı vardı, kontrol etmek için arabayı bir otoparka çektik. Resul arkaya dönerek silahı doldur boşalt yaptı. O sırada ateş aldı silah" dedi.

Duruşmadan önce ara kararla serbest bırakılan Yasin K. ise "Arabada telefona bakarken silah sesi duydum. Panikle arkama döndüm. Dilek bayılmış gibiydi. Muhammet, bir şey olmadığını söyledi. Silah sesinden korktu, şoka girdi sandık. Kokoreççiye gittik, ayıltmak amacıyla soğan istedik. Soğanı koklattık ancak ayılmadı. Nabzına baktık, düşük olduğunu görünce hastaneye getirdik" diye konuştu. Davada tutuksuz yargılanan Resul E. ise cinayetin Muhammet E. tarafından işlendiğini iddia etti. Dava, eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.