İzdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçiren Baydemir, "Dersim'de bu halk 7 canını yitirdi. O 7 can nasıl canımızdan ve yüreğimizden bir parça alıp götürdüyse, Kastamonu'da yitirdiğimiz can da yüreğimizden bir parça alıp götürdü. Hiçbir annemiz ağlamamalı" dedi.
 
Antalya bağımsız milletvekili adayı, BDP eski İl Başkanı İhsan Nergiz'in Habibler Mahallesi'ndeki seçim ofisinin açılışına, Osman Baydemir ve Ankara'dan gelen BDP'li yöneticiler katıldı. Seçim ofisinin açılışı öncesi, platform olarak hazırlanan kamyonun kasasına çıkan Osman Baydemir, herkesi Kürtçe selamladıktan sonra Anneler Günü'nü kutlayıp, İhsan Nergiz için oy istedi. Osman Baydemir, "Bir annenin, bir babanın yaşamında evladından daha değerli hiçbir varlık olamaz. Bugün Anneler Günü'nde, ülkenin anneleri Türk anneleri, Kürt anneleri, emekçi anneleri, yoksul anneler, bütün anneler maalesef hüzünlü. Bir gün gelecek Anneler Günü'nü 365 güne çıkaracağız. Bu coğrafyada ne gerillanın annesi, ne askerin annesi, ne polisin annesi, ne emekçinin annesi ağlamayacak. İşte o gün Anneler Günü olacak" diye konuştu.
 
KASTAMONU'DA YİTİRDİĞİMİZ CAN YÜREĞİMİZDEN BİR PARÇA ALIP GÖTÜRDÜ
 
Konuşması zaman zaman 'Türkiye seninle gurur duyuyor' ve 'Kürdistan seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla kesilen Baydemir, şöyle devam etti: "Dersim'de bu halk 7 canını yitirdi. O 7 can nasıl canımızdan ve yüreğimizden bir parça alıp götürdüyse, Kastamonu'da yitirdiğimiz can da yüreğimizden bir parça alıp götürdü. Dolayısıyla hiçbir insanımız ne asker, ne gerilla, ne polis, ne sivil, hiçbir insanımız yaşamınını yitirmemeli. Hiçbir annemiz ağlamamalı. Empati yapalım. Ey Antalya halkı; Sizin diliniz, kimliğiniz, kültürünüz, inancınız yüzyıl boyunca yok sayılsaydı, reddedilseydi, zulüm görseydiniz, köyleriniz yakılsaydı siz isyan etmeyip ne yapardınız? İşte Kürt halkının da isyanı bunadır."
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çılgın Projesi'ni de eleştiren Osman Baydemir, şunları söyledi: "8 yıldır, hatta 9 yıldır, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarda. Bana sorarsanız ne adalet var, ne kalkınma. 'Adalet' dediler 2 bin 500 Kürt legal siyasetçisini cezaevine koydular. Bu mu adaletin? Bu adaletse kusura bakmayın biz bu adaleti reddediyoruz. 'Kalkınma' dediler, yoksulluk daha derinleşti. Eğer buysa kalkınma bu kalkınmayı da istemiyoruz. 'İstanbul'a çılgın proje' dediler, 30 milyarlık bir kaynak. İyi de 30 milyarı İstanbul'a vereceğine, İstanbul'da fantazi barajı, fantazi kanalı açacağına, Türkiye'nin en az gelişmiş 21 ilinden 18'i Kürt coğrafyasıdır. Neden bunu görmüyorsun?"
 
İZDİHAMDAN EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİ
 
Baydemir'in konuşmasının sonlarında 'Biji serok Apo' sloganı da atıldı. "Çok az bir zaman kaldı" diyen Baydemir, konuşmasını Kürtçe herkesi selamlayarak tamamladı. Baydemir kendisini dinlemeye gelenlere karanfil attıktan sonra kamyonetin kasasından inerek, İhsan Nergiz'in seçim bürosunun açılış kurdelesini kesti.
 
Seçim ofisinde yerel kıyafetler giyen kadınlarla fotoğraf çektiren Osman Baydemir, parti lideri gibi ilgi gördü. Partililerin etten duvar ördüğü Baydemir, izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi. Güçlükle otomobile binmeye çalışan Baydemir, vatandaşlarla tek tek el sıkışıp güçlükle de olsa kendisi için bekleyen otomobile binerek kentten ayrıldı.
 
 
Kaynak : http://www.ihlassondakika.com/haber_Baydemir-sehit-polis-icin-ne-dedi_374895.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter#ixzz1LpphTQPB