Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Hazar Gölü Kıyısında Bu Yıl 5'incisi Düzenlenen 'Yaz Çocuk Kampı'nda Çoğunluğunu Sokaklarda Çalışan Çocuklarla Havuzda Su Savaşı Yaptı.

Baydemir, "Sadece ve sadece 24 saat bu ülkenin karar vericileri tarafından izlense, incelese ben öyle inanıyorumki kalpler daha yumuşayacaktır" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, tatil imkanı olmayan yoksul ailelerin çocuklarıne yönelik başlattığı ve bu yıl 5'incisini düzenlediği 'Yaz Çocuk Kampı' başladı. Elazığ'ın Hazar Gölü kıyısında bulunan Gezin Beldesinde düzenlenen ve bu güne kadar 2 bin 250 çocuğun yararlandığı kampta, Kürtçe müzikler ile eğlenirken, yüzme kursu ve çocuk hakları anlatılıyor.

Bu yıl 640 çocuğun faydalanacağı kampta yaşları 9 ile 14 arasında değişen 85 çocuk ile yemek yiyen Osman Baydemir, yüzmek için girdiği havuzda, çocukların su Oyunlarına katıldı. Çocuklarla oldukça su savaşı yapan Baydemir, kampın model olduğunu söyledi. Maddi koşullardan kaynaklı tatil yapma imkanı elde edemeyen ailelerin çocuklarının yaz sezonunda tatil yapma imkanı elde ettiklerini söyleyen Baydemir, "Keşke imkanımız olsaydı sadece 2 bin 500 çoçuğumuza değil binlerce, onbinlerce cocuğumuza bu fırsatı sunabilseydik. Kentimizde 100 kişiden 49'u 19 yaş ve altıdır. Nüfusumuzun büyük bir çoğunlugu genç ve zoçuk yaştadır" dedi.

KARAR VERİCİLER BU KAMPI İZLEMELİ

Ülke kaynaklarının çatışma yerine eğitime ve çocuklara fırsat eşitliğine dönüşmesini isteyen Baydemir şöyle konuştu:

"Sadece ve sadece 24 saat bu ülkenin karar vericileri tarafından izlense, incelese ben öyle inanıyorum ki kalpler daha yumuşayacaktır. Gerçekten ama gerçekten bu ülkede yaşayan bütün yurttaşlarımızın aydınlık geleceğini düyşünüyorsak ve bunun için çaba sarf ettiğimize inanıyorsak, önceliklle çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım. Onların yerin okul olmalıdır, Oyun bahçeleri olmalıdır. Çzoçuk yaz kampları olmalıdır. Onların yeri sokak olmamalı cezaevi olmamalı, ebeveyinlerinde yeri çatışma zemini olmamaladır, barış e kardeşlik zemini olmalıdır. Belediyeler olarak var gücümüzle çocuklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Gelin çocuklarımız için aydınlık yarınlarımız için gücümüzü çatışmaya değil, kavgaya değil barışa, kardeşliğe, mutluluğa, özgürlüğe, aydınlık bir gelecek yaratmaya harcayalım. Çocuklarımız yaşamın en kalitelisine laiktir. İnşallah hep beraber borcumuzu ödeyebileceğimiz sağlıklı bir yarını yaratabiliriz. Bu kampı ülkenin karar vericileri izlesin, ben öyle sanıyorum ki, kalpler daha da yumuşayacaktı. Çocukların yeri okul, Oyun alanları ve yaz kampları olmalıdır. Cezaevi ve sokak olmamalıdır. Ebeveynleri'nin yeri de çatışma zemini olmamalıdır. Barış ve kardeşlik zemini olmalıdır. Belediye olarak çocuklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çağrım herkesedir, çocuklarımızın aydınlık yarınları için gücümüzü çatışmaya değil barış ve özgürlüğe ayrılalım."

Yaz kampından çocuklarla eğlenceli vakit geçiren Osman Baydemir geçirdiği boğulma tehlikesini de "çocukların şakası yoktu, nefessiz kaldım" sözleriyle anlattı.