Baydemir panzerin üzerinden düşüyordu. Konukevi önünde oturma eylemini sürdüren BDP'liler arasında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, destek amacıyla Koşuyolu Caddesi üzerinde oturma eylemi yapan kalabalığın yanına gitti. Hiç kimsenin beklemediği bir anda buradaki polis panzerine çıkan Baydemir'i polis aşağı inmesi için uyardı. Başkan Osman Baydemir'e, "Lütfen devletin panzeri üzerinden iner misiniz ?" diyen polise Başkan Baydemir, "Bu panzer bizim vergilerimizle alınıyor. Nasıl belediye aracı benimse, bu panzer de benimdir. Ben buradan inmiyorum" diyerek cevap verdi. Panzerin üzerinde yaklaşık 5 dakika kalan Baydemir, panzerin hareket etmesiyle birlikte dengesini kaybetti. Baydemir'in bir anlık düşme tehlikesi geçirmesi üzerine buradaki kalabalık, polisle tartışmaya başladı. Bu duruma sinirlenen Başkan Baydemir, panzerden atlayarak aşağı indi.

BDP'lilerin oturma eylemi sırasında, olay bölgesindeki görevli polis ile merkez arasında ilginç bir diyalog geçti.

"Merkez Belediye Başkanı Osman Baydemir, panzerimizin üzerine çıktı. Ne yapalım? İzin verelimmi müdahale mi edelim"

"Panzerin üzerinde ne işi var"

"Ne yapalım çıktı işte"

"Üzerinde oturuyor şu anda hareket yapıyor"

"Osman Baydemir, panzerin üzerinde oturuyor"

"Şu anda üzerinden indi, durum normal"

Daha sonra konukevinen duvarına çıkan Baydemir, şiddet kullanmamaları yönünde topluluğa seslendi. Baydemir, "Tüm dünya bunu böyle bilsin ki bu halkın seçilmiş bütün insanlarının, yetkili kurullarının ortak bir çağrısı ve ortak bir duruşudur. Bugünkü duruşumuz, umut ediyorum ki Türkiye'de demokrasi lehine, çözüm lehine yeni bir sayfa açacak. Sabahtan beri buradayız. Tek bir taşımız yok, sopamız yok, molotof yok, tek bir şiddet aracımız yok ve olmayacak. Burada yüreğimizle zılgıtlarımızla, çığlığımızla çözümü haykırıyoruz. Tamamen barışçıl bir duruşu ortaya koyuyoruz. Halen barikat açılmış değil, burada güvenlik personeli var. Çok açık ve net söylüyorum. Bizim buradaki hiçbir arkadaşımızla bir sorunumuz yok" dedi.

Muhataplarının Ankara olduğunu belirten Baydemir, Ankara'nın çözüm için geleceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim sorunumuz Anakarayla, Ankara çözüme gelecek. Biz bugün burada bulunuşumuzun elbette ki birden fazla anlamı var. Bir anlamı dağdaki tek bir gerilla yaşamını yitirmesin. Burada bulunan tek bir güvenlik görevlisi, asker yaşamını yitirmesin, çözüm şiddetsiz gerçekleşsin. Çözüm bize halkın gücüyle gerçekleşsin diye buradayız. Partimizin eş başkanlarımızın çağrısıdır. Şu anda burada kafamızı yarsalar bile bir şiddet kullanmayacağız, başvurmayacağız. Temennimiz ve kararlılığımızla sabrımızla, metanetimizle, ama kararlığımızla barışa giden kapıyı, bu halk mutlaka aşacaktır. Çözüm oluncaya kadar bugün, yarın, öbür gün oturmaya devam edeceğiz. Şiddet yok, ama çaba var. Çözüme giden yolu mutlaka ama mutlaka bu halk aşacaktır. Ankara'ya şunu söylemek gerekiyor. Burada savaşan Berivan'dan, halktan korkmayın eğer korkacaksanız, Kaddafi'nin akıbetinden korkun, korkacaksanız onarlın zulmünden korkun. Çünkü onlar kendi zulümlerinin kurbanı oldular. Siz de kendi zulmünüzün kurbanı olmak, istemiyorsanız, biran önce bu halkın barış, çözüm çığlığına ses verin, el uzatın. Bu el havada kalmasın.