CHP’den Aydın Milletvekili seçilen Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar seçi sonrası teşekkür ziyaretleri kapsamında CHP Didim İlçe Örgütünü ziyaret etti. Milletvekili Baydar’ı CHP İlçe Sekreteri Sakine Bayrakçı, Belediye Meclis Üyeleri Salih Bankoğlu, Şehriban Karakış, Serdar Topal, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yavuz ve partililer karşıladı. Ziyarette ilk konuşan CHP Didim İlçe Sekreteri Sakine Bayrakçı 12 Haziran Genel seçimlerinde Didim’de aldıklarını oyların kendilerini mutlu etmesine rağmen ülke genelinde istedikleri oyu alamamaları dolayısıyla buruk bir sevinç yaşadıklarını söylerken, yeni seçilen Milletvekillerine görevlerinde başarılar diledi.
CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ise, Didim’de ve Aydın’da alınan seçim sonuçları dolayısıyla partililere teşekkür etti. Baydar ülke genelinde istenilen sonuçlarını alamadıklarını kaydederek “Siyaset İktidara gelmek için yapılır. Bu seçimlerden sonra örgütlerimizde kongre süreci başlayacak. Hizipçilik yapmadan örgüt tarafından seçilenlerle birlikte çalışacağımızı buradan bildirmek isterim. Bizler hayata sol düşünceden bakan insanlar olarak güven ve istikrar bizim için önemli;bu anlamda birilerinin tarafından değil örgüt tarafından seçilenlerle birlikte olmaya ve çalışmaya sürdüreceğiz” dedi.
CHP’de Kurultay isteyen Eski Milletvekilleri ve yöneticilere aleyhine eleştirilerde de bulun Baydar, “Listelerde yer almayanların AKP’den önce bu şekilde açıklamalar yaparak prim yapmaları çalışmalarını anlamak zor; 6 aylık bir Genel Başkanımız var. Bakıyoruz ben bu partide listede olamadım bu şöle oldu; yok eksen kaydı gibi açıklamalar örgütlerinde hoşuna gitmedi. İnsanlarda bir bırakma kültürü olmalı; Avrupa’da bu böle ben değil biz anlayışıyla hareket etmeliyiz. CHP Örgütleri kendi yaralarını saracak. Önümüzde 2014 Yerel ve 2015 Genel seçimleri var. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimleri de bu süreçte olacak. Bu süreç içerisinde partide hizipçilik yapmadan şucuların, bucuların adamı olmadan çalışmalarımızı yapacağız” ifadelerine yer verdi.