AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat Uçkaç-CHP Merkez İlçe Teşkilatı'nda Baydar'ı ziyaret eden halı sanatçısı Aksakal, "Efeler diyarı Aydın'a saygılarımız çok büyüktür. Sizler efendilerimizin torunlarısınız. İki devre SDÜ'nde rektörlük görevi yapan Sayın Baydar da bilimsel efendilerimizdendir. SDÜ'ye büyük hizmetleri olmuştur. Üniversitenin büyümesine, bilimsel etkinliklere, çevreye taşıp, halklaşmasına, büyük hizmetleri olmuş, sağlam temeller atmıştır. Kendisinden sonra geleceklere de uygulanacak hedefi göstermiştir. Çalışmalarını yakından bilen halı sanatçısı olarak, içimden ödüllendirmek geldi. Kendilerinin bir halı portresini dokuduk. Çoban armağanı çam sakızı" dedi.
 
Kendisine halı hediye edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Baydar, "Hediye ötesinde Türkiye'nin en büyük halı sanatçısından bu çalışmayı almak daha güzel. Hem Isparta'ya yaptığım hizmetlerin üzerine bunu bana vermesi beni aynı bir mutlu etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Baydar'ın portresinin bulundu halıda 600 sıradan oluşan 480 adet tel var. Çözgü ipek, yünden oluşan halıyı bir işçinin dört ayda dokuduğu açıklandı.
27.20110511102017.jpg