Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Nazilli ilçe başkanlığını ziyaret etti. Sosyal demokrat sol bir parti olduklarını anlatan Baydar, şöyle konuştu: "Sağdaki partilere sirayet eden hastalık bize de bulaştı. Bu koltuk mevki sevdasından kurtulmalıyız." 
Cumhuriyet Halk Partisi'nden Aydın Milletvekili seçilen Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, CHP Nazilli İlçe Başkanlığını ziyaret ederek seçimlerdeki yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Bütün Aydın'ın ve Nazilli'nin milletvekili olduğunu anlatan Baydar, şöyle konuştu: "Telefonlarım ve kapım tüm Aydınlılara açık olacaktır. Üç danışman arkadaşımla birlikte çalışacağım.Sorunlarınıza ve isteklerinize çare olmak için çabalayacağım." 
Milletvekilliğinden emekli olanlar olduğunu belirten Baydar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adam ben doğmadan milletvekili olmuş hâla seçimlere giriyor milletvekili seçiliyor.Bu egolara artık bir yerde dur demeli. Biz, Sosyal Demokrat sol bir partiyiz bu hastalık bize de sirayet etmiş durumda. Bu koltuk sevdasından mevki sevdasından biz kurtulmalıyız. Bu bize hiç ama hiç yakışmıyor.Bir yerde dur demeyi bilmeli."
Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı çok yakından tanıdığını ve çok da sevdiğini belirten Baydar, sözlerine şöyle devam etti: "Dedim ya bu koltuk sevdası bize çok şeyler kaybettiriyor. Sayın Baykal, 12 Haziran tarihinde yapılan milletvekilliği seçimlerinde tekrar milletvekilliğine adaylığını koymamalıydı. Köşesine çekilip oradan gerektiğinde o derin siyasi bilgi ve tecrübelerini partisine ve milletvekillerine aktarmalıydı.O zaman inanın tüm il, ilçe,belde ve köy teşkilatlarımız da
daha bir başka gözle görülür daha bir başka sevilir sayılırdı."