CHP'in Aydın'dan milletvekilliği seçimlerinde 2. sıra adayı olan Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Ankara’dan Aydın’a ilk gelişinde Otoban girişinde 45 araçlık konvoyla karşılandı.
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü'nden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'nden Milletvekili aday adayı olmasının ardından partisinden kontenjan adayı olarak ikinci sırada aday gösterilen Prof. Dr.Metin Lütfi Baydar siyasi kimliği ile ilk kez geldiği Aydın’da adeta Bakan gibi karşılandı. İzmir Adnan Menderes Havaalanında CHP’li Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi tarafından karşılanan Baydar’ı Aydın girişinde dev konvoyla karşılandı.
Aydın, girişinde aralarında CHP eski il başkanlarından Özgen Karaca, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna başta olmak üzere, Belediye Meclis üyeleri, Aydın’ın çeşitli ilçelerinden gelen partililer, Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık’ın da bulunduğu kalabalık bir grup tarafından karşılanan CHP Milletvekili adayı Baydar, siyasi arenaya indiği ilk güne büyük moralle başladı.
Kendisini karşılamaya gelenleri tek tek öpen CHP milletvekili adayı Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar; “Arkadaşlarımın karşılaması benim için büyük sürpriz oldu, hepsine teşekkür ediyorum” dedi.
Kendisini karşılayan partililerle birlikte Aydın CHP il binasına hareket eden Baydar, il binasında il başkanı Hulusi Şahinci ve partililerce karşılanmasının ardından Merkez İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek, çarşı esnafı ile de sohbet etti.