Bayburt’ta ilköğretim öğrencileri tarafından kurulan “Genç Ozanlar Korosu” kırk kişilik ekibiyle Aydın Kültür Merkezi’nde, Anadolu’nun değişik yörelerine ait türküler seslendirerek izleyenlere coşkulu anlar yaşattılar.
Koroyu, Bayburt’tan Aydın’a atanan Vali Kerem Al ve eşi Beyhan Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İbrahim Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, ADÜ Rektörü Prof.Dr.Mustafa Birincioğlu, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.
‘Dede Korkut Diyarı Bayburt’tan Efeler Diyarı Aydın’a selam ve sevgiler getirdik’ diyen Genç Ozanların, koro ve solist olarak seslendirdikleri türküler ve okudukları şiirler izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
Geç saatlere kadar süren program sonunda Vali Sayın Kerem Al, Genç Ozanları tebrik ederek her birine çiçek takdim etti.
Bayburt’ta görev yaptığı dönemde Bayburtlu Genç Ozanlar Korosunun kurulmasına öncülük eden Vali Kerem Al, ‘Bayburt’tan bizlere selam getirdiniz, Bayburt’un kokusunu getirdiniz, sizleri görmekten ve izlemekten büyük mutluluk duyduk’ diyerek, “Aydın’dan da Bayburt’a sevgilerimizi, saygılarımızı götürünüz” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg