Düzenlenen Kursun ilk bir haftalık periyodunda teorik olarak verilen bilgiler Atatürk İlköğretim Okulunda anlatılırken, kursa katılan 3 bayan kursiyer erkek kursiyerler gibi dersleri ilgiyle takip ettikleri görüldü. Erkeklerle birlikte kurs programını aksatmadan devam eden bayanlar, kursta verilen eğitimden istifade ettiklerini belirtti.
Bayanların düzenlenen kurslara katılmasının sevindirici bir durum olduğunu açıklayan Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin, “Geçen yıl düzenlediğimiz kursa sadece 1 bayan kursiyer katılmıştı, bu yıl bu rakam 3"e çıktı. İnşallah önümüzdeki yıl sayı daha da artar. Önümüzdeki günler de köylerde yapacağımız kurslarda bayanların katılımını sağlamaya çalışcağız. Çünkü tarımda erkeler kadar bayanlarında katkısı büyük ve yapacakları işi bilimsel yönden öğrenmesi önemli” dedi.
Kursa katılan bayanların en az erkekler kadar bu işi yapabildiklerine işaret eden eğitmen Bülent Bahçeci de, “Kursa katılan 3 bayan arkadaşımız da konuyla ilgili bilgileniyor ve derslere olan ilgileri de bizleri memnun ediyor. Artık bayanlar hayatın her alanında varlar ve tarımda ülkemiz için bir vazgeçilmez. Bu nedenle bilinçli tarımı bayanlarımıza da anlatmak önemli” diye konuştu.
"Zeytin Budama, Bakım ve İlaçlama' kursuna katılan 60 yaşındaki Cennet Lale ise, “Benim arazilerim yok ama çekirdeklere karşı özel bir ilgim var o nedenle kurstan öğreneceğim bilgileri hayat geçirmek için buradayım. Toprağa iyi bakarsanız size her türlü kucak açar yeter ki siz ona istediğini verin. Şimdi işsizlik var diyorlar gidin kendi arazinizde toprağınıza sahip çıkın ve iyi bakın işsiz de kalmasınız açta… Bunu kadınlarımızda yapabilir bende çekirdeklere duyduğum özel bir ilgi var bu konuda çalışmalarım var. O nedenle bu kursta bu tür bilgiler de veriliyor. Bu bilgileri ileri de hayata geçireceğim” ifadelerini kullandı.