Yaklaşık bir bucuk ay süren kursun sonunda cenaze ile ilgili dini bilgilerin yanı sıra, yıkama ve kefenleme işini İslami usullere göre öğrenerek başarı ile tamamlayan kursiyer bayanlara Nazilli İlçe Müftülük makamında düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi.
Nazilli Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen bayanlara yönelik ilk cenaze yıkama kursuna Nazilli Merkez Süleymaniye ve Arslanlı Kız Kuran Kursunda okuyan bayanlar katıldı. Kursu başarıyla tamamlayan ve aralarında genç kızların da bulunduğu 30 bayan, daha sonra maket üzerinde sınavdan geçirildi. Maket üzerinde uygulamalı olarak gerçekleştirilen sınavın ardından bayanlar, sertifika almaya hak kazandı. Kursiyer bayanların bazıları önceleri cenaze görmekten çok korktuklarını ancak kurs sonunda meslekleri olduğu için bundan sonra cenaze yıkayacaklarını söylediler.
19 Nisan 2010-11 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapılan 32 saatlik kursta; ölüm gerçeği, temizlik, Abdest, Gusül, cenaze yıkama, kefenleme, defin, cenaze namazı, dua, telkin, taziye, ıskat salat gibi konular işlendiği belirtildi.
Nazilli İlçe Müftüsü H. Hüsnü Sula, özellikle kadın cenazelerinin yıkanması konusunda eleman yetersizliğinden büyük sıkıntı çekildiğini ifade ederek; “Özellikle kadın cenaze yıkayıcılarına ihtiyacımız çok. Geçmişte yaşanan Adapazarı ve Düzce depremlerinde bunun acısını çektik. Allah memleketimizde böyle afetler yaşanmasından muhafaza eylesin. Allahın takdiridir ama tedbir almak da Allah'ın emridir. İnsanın sevdiğini toprağa verirken başkasından medet ummak yerine onun cenazesini kendi şefkatli elleriyle yıkamasından daha güzel ne olabilir. Siz dirilerin şerrinden korkunuz. Ölüler bedenlerini sizin şefkatli ellerinize teslim ediyor. Allah korusun yarın olabilecek büyük bir yıkımda ilk aranacak ve hayır duaları alacak olan sizlersiniz. Gerektiğinde hastanelerde görev alacaksınız. Yaptığınız, yapacağınız sadece bir görev değil aynı zamanda ibadettir de. Gerekli nazari bilgileri başta Müftülük Murakıbımız Hasan İnkaya olmak üzere ehil görevlilerden edindiniz. Hem maket üzerinde, hem de canlı olarak tatbikat yaptınız. Bizleri sevindiren hususlardan biri de özellikle bayanlar arasında bu kurslara ilginin çok olmasıdır. İnşallah Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içerisinde önümüzdeki günlerde yeni kurslar açacağız. Sizler bu kursun bayraktarlığını yaptınız. Öncüler oldunuz. Aksatmadan derslere katılarak iyi bir eğitim sonunda bu sertifikayı almaya hak kazandınız. Sizleri tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, cenaze hizmetleri kursuna katılan 30 kursiyer bayana sertifikalarını takdim etti.