14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Didim İlçe Müftülüğünün bayanlara yönelik düzenledi. Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe bayanlar büyük ilgi gösterdi. Etkinlik 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kuran-ı Kerim okundu.

Konferansta bayanlara seslenen Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat, gösterilen yoğun ilgiden dolayı bayanlara teşekkür ederek, “Düzenlendiğimiz bu etkinlik Kuran Kursunda görevli bayan arkadaşlarımızca hazırlandı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Müftü Polat, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl ana konu olarak ‘Kardeşlik’ konusu üzerinde durduğunu belirterek, “Sizler geleceğin ve bugünün anneleri olarak evlatlarınıza vereceğiniz vasıflar çocuklara da yansıyacaktır. Onlara sevgi, saygı, kardeşlik duyguları aşılarsanız bu şekilde yetişirler, kötülük aşılarsanız kötü olurlar. Yaşadığımız dünyada sevgi ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Kuran-ı Kerim’de tüm Müslümanları kardeş ilan etmiştir. Kardeşlik denince akla din, kan ve süt kardeşliği gelir ama Peygamberimiz kendi zamanında insanları Din kardeşliği ile ayaktan tutmuştur. Sizlerde aklıselim insanlar olarak birbirlerinize kenetlenmelisiniz” dedi.

Konuşmanın ardından Didim Bayan Kuran Kursu öğrencileri ilahiler okudu. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığını hazırlattığı Kardeşlik konulu sine vizyon gösterisi izlettirildi. Ardından Bayan Kuran Kursu öğrencileri Kuran-ı Kerim okudular. Program sonrasında gelen bayanlara lokma hayrında bulunuldu ve ücretsiz kitap dağıtıldı. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg