Kaymakam Mehmet Demirezer"in eşi Derya Demirezer ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi"nin eşi Zümrüt Özekmekçi"nin de katıldığı toplantıda Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran ve eşi Meltem Toyran"da bulundu.
TOBB bünyesinde ülke genelinde oluşturulan Kadın Girişimciler Grubu Söke'de de hayata geçerken; kadın girişimciler ilk ciddi adımlarını Kaymakam Mehmet Demirezer ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi"yi ağırlayarak attı. Söke"de yürütme kurulu Esra Ceylan, Filiz Karaman, Semra Kayıkçı ve Hülya Suyolcu'nun öncülüğünde bir araya gelen iş kadınlarından oluşan Söke Kadın Girişimciler Grubu gerçekleştirilen toplantıda amaçlarını açıkladı.

Kadın Girişimci Grubu Söke Sorumlu ve il Başkan Yardımcısı Hülya Suyolcu amaçların bayanların iş dünyasında etkin bir yere gelmelerine yardımcı olmak, sorunların çözümünde katkıda bulunmak olduğunu dile getirerek; “Ticaret Odalarının bünyesinde oluşturduğumuz grubumuzda önümüzdeki günlerde güzel hizmetlere adım atılacağına inanıyorum. Biz Sökeli iş kadınları olarak ilçe ekonomisinde bizimde tuzumuz olsun istiyoruz. İlk kez bir sivil toplum kuruluşu olarak bir araya gelerek gücümüzü birleştirip, sorunlarımızı dile getirmekteyiz. Daha yolun başındayız, geleceğe umutla bakarak yaşadığımız kente hizmet yapmak arzusundayız” dedi.

Toplantıda Söke'nin başta ekonomik sorunları olmak üzere birçok sorun masaya yatırılırken kadın girişimciler Söke'ye Fakülte ve OSB'nin gelmesiyle ekonomik canlanma yaşanacağına dikkat çektiler.

Toplantıda Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran kadın girişimcilere oda olarak her türlü desteği vereceklerini dile getirirken; Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi de, Söke Kadın Girişimci oluşumunu önemsediklerini söyledi. Başkan Özekmekçi; “Söke'ye dışarıdan fayda yok. Bu gerçeği hepimizin kabullenmesi lazım. Ekonomik krizden Söke ciddi anlamda etkilendi. Ancak her şeye rağmen Söke'nin geleceğinden çok ümitliyim. Söke 15-20 yıl sonra başta ekonomisi ve kültürel sosyal yönüyle dikkat çekebilecek bir kent olacak” diye konuştu.

Genç neslin istihdam konusunda genelde masa başı ve zahmetsiz iş talebinde bulunduğuna dikkat çeken İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ise; şunları söyledi: “Gençlerimiz kurstan kursa devam ederek ellerinde bir yığın sertifikaya sahip olurken yaratıcı ve girişimcilik ruhundan uzak kalıyorlar. Asıl umutsuzluk işte burada. Çocuklarımıza, gençlerimize çalışma hayatı ve eğitimin önemini anlatmalıyız. Bayan girişimcilerimiz bu konuda imkanlarını zorlayarak ilçemizin ve ülkemizin ekonomisinde ciddi katkıda bulunuyorlar. Bu nedenle bayan girişimcilerimizi kutluyorum”/iha