İsmet Sezgin parkı içerisinde bulunan merkezin açılışını Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Cenet, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un eşi Aylin Coş ve Aydın Belediyesi proje sorumlusu Belediye Meclis üyesi Saadet Kavasgil yaptı. Törene çok sayıda kadın derneği yöneticisi ve üyesi de katıldı.
Merkez hakkında bilgi VEREN Aydın Belediye Meclis Üyesi Sadet Kavasgil, merkezin ana amacının bayanlara meslek edindirme ve ekonomik gelir sağlama olduğunu ifade ederek, “Kurslarımız 4 ay sürecek ve her 4 aylık periyotta 75 bayanımız kurslara katılacak. İlk 4 aylık periyotta İşkur Müdürlüğü ile yaptığımız protokol gereği kursa katılan bayanlarımız kursa katıldıkları her gün için 15 TL para alacaklar. Haftada beş gün bayanlarımız okula gelir gibi kursa gelecekler. Kursa katılacak bayanlarımızı AYBA (Aydın Belediyesi Hizmet Ağı) ekipleri mahallelerimizi tek tek tarayarak tespit etti. Kurslarımız da ev trikotaj, ev mefruşat ve el sanatları başlıkları altında bayanlarımıza eğitim verilecek. Burada elde edilen ürünler şehrimizde bulunan Kipa ve Forum alışveriş merkezlerindeki teşhir salonlarında sergilenip satışları da yapılabilecek. Kurslarımızın ilk periyodunun startını bir hafta sonra vereceğiz” dedi.
Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"da projenin AYBA olarak en önem verdikleri projelerden biri olduğunu ifade ederek, “Amacımız tamamen ihtiyaç sahibi bayanlarımıza katkı sağlamak. Biz alnının teri ile para kazanıp yuvasına katkı sağlamak isteyen kadınlarımızı hedef aldık. Türkiye"ye örnek olarak kurduğumuz Kadın Meclisim ve üyeleri de bu projele desteklerini sonuna kadar sunacaklardır.” Şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aylin Coş ve Saadet Kavasgil merkezin açılışını gerçekleştirdiler. Açılış sonrası Başkan Çerçioğlu, Aylin Coş, Saadet Kavasgil ve törene katılan bayanlar Kipa alışveriş merkezine giderek buradaki teşhir salonunun açılışını yaptılar. Teşhir salonu açılışı sonrası başkan Çerçioğlu ve bayanlar teşhir salonunda daha önceden yapılmış el emeği ürünlerini incelediler. -iha