Eğitim programında sandık müşahitliği ve seçim süresince daha başarılı olabilmeleri için bayanlara değişik taktikler anlatıldı.
Aydın Aymendo tesislerinde iki ayrı bölümde gerçekleştirilen program AK Parti Kadın Kolları Teşkilat başkanı Nurdan Şanlı ve yardımcısı Ayfer Yıldırım ile Aydın İl kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli başkanlığında gerçekleştirildi. Programa İl başkanı Sadık Atay, Ak Parti Belediye başkan aday adayları Şevket Kaya, Yalçın Pekgüzel, Mustafa Ancın, Fikret Aktaş ve Rıdvan Eşin ve eşleri katıldı. Programda ayrıca siyaset akademisine katılıp başarı ile tamamlayan bayanlara da sertifikaları verildi.
Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eğitim çalışmaları ile ilgili bilgi veren AK Parti Aydın İl kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, seçim çalışması kadar seçim günü sandık müşahitliğinin de önemli olduğunu kaydederek "İnsanların umutlarının boşa çıkmaması için sandığa sahip çıkmalıyız" dedi. Türkiye"de AK Parti iktidarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın yoğun gayretleri sonucu kadının siyasetteki öneminin kat kat arttığını kaydeden Demet Pilevneli, önümüzdeki seçimlerin sonuçlarını kadınların belirleyeceğine inandığını söyledi. Ülke gündeminin 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçime kilitlendiğini ve çalışmaların daha da hızlandırılması gerektiğini kaydeden Pilevneli “Yerel seçime hazırlık kapsamında partili hanımlarımıza yönelik başlattığımız eğitim çalışmaları devam ediyor. Seminerde uzman kişiler tarafından verilen bilgiler doğrultusunda hanımlar seçim gününde neler yapacaklarını ve sandık başında nasıl hareket edeceklerini öğrendi. Bizim müşahitlerimizin görevi sadece seçim günü sandık başında bekleyip sonuçları almakla bitmiyor. Ak Partili bayanlar olarak her arkadaşımız müşahitlik yapacağı sandıkta oy kullanacak bayanları tek tek ulaşıp, AK Parti"yi tanıtacak. AK Partili bayanlar olarak "Durmak Yok Yola Devam" sloganıyla çalışacağız” dedi.