Aydın"da kadın girişimci sayısını arttırmak amacıyla çeşitli projeler üreten, kadınları iş hayatına hazırlayacak eğitimler düzenleyen TOBB Aydın İl Kadın Girişimciler Kurulu"nun bu toplantısındaki konuğu Garanti Bankası Aydın Merkez Şubesi Yönetmen ve Kobi Portföyü Tuğba Akçay oldu.
Tuğba Akçay, Garanti Kobi Bankacılığının, Türk ekonomisine katkıda bulunan kadın girişimcilere sunduğu “Kadın Girişimci Destek Paketi” hakkında kurula bilgi verdi.
Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisinin işbirliği ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği"nin (KAGİDER) katkılarıyla gerçekleştirilen ve bu yıl 4"üncü kez düzenlenen “Türkiye"nin Kadın Girişimci Yarışması” hakkında bilgi veren Tuğba Akçay, “Amacımız, ülkemizdeki kadınların ticari ve sosyal girişimci ruhunu ortaya çıkartarak, Türkiye"deki kadın girişimci sayısının gelişmiş ülkelerin seviyesine yükseltmek için katkıda bulunmaktır. 2008 yılından bu yana "Türkiye"nin Kadın Girişimci Yarışmasında" sosyal sorumluluk ruhu ile iş yapan kadın girişimcileri ödüllendiriyoruz. Ekonomik girişimci olmanın yanı sıra kurduğunuz işletmeyle; çevre, toplum, kültür, eğitim, işsizlik gibi alanlarda çözüm ürettiyseniz, "benim girişimim sosyal nitelikli" diyorsanız, sizleri de bu büyük yarışmaya davet ediyoruz ve diliyoruz ki; bu yılın kadın girişimcisi Aydın"dan çıksın” dedi.
Birinciye 20 bin TL, ikinci 15 bin TL, üçüncü 10 bin TL, sosyal girişimciye 5 bin TL para ödülü olan yarışmada, dereceye giren tüm kadın girişimcilere 1 yıl ücretsiz Ekonomist, Capital, Elele dergileri aboneliği ile KADİGER üyeliği hediye edilecek. -iha