Akbük Belediyesinin düzenlemiş olduğu etkinlik çerçevesinde, Belediye Başkanı Sandalcı"nın eşi Avukat Nesrin Sandalcı"nın öncülüğünde gerçekleştirilen “Yeni Medeni Kanunda Kadın Haklarına Yönelik Değişiklikler ve Aile İçi Şiddet” konulu konferans Türkan Saylan Kültür Merkezinde kalabalak halk katılımı ile gerçekleştirildi.
Akbük Belediyesinin düzenlemiş olduğu etkinlik çerçevesinde “Yeni Medeni Kanunda Kadın Haklarına Yönelik Değişiklikler ve Aile İçi Şiddet” konulu konferans Türkan Saylan Kültür Merkezinde kalabalak halk katılımı ile gerçekleştirildi. Akbük Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezinde gerçekleşen koferans saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Konferansın açılışında hazırlanmış olan “Kadının yobaz kesim gözündeki yeri ve kadına yapılan şiddet” ile ilgili slayt gösterisi izlettirildi.
Konferansa katılan Aydın Barosu avukatlarından ve Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Avukat Pınar Öncel, Komisyon Üyeleri Av.Semen karabulut, Av. Nükhet Sabuncu, Av. Hidaye Kahyaoğulları, konuyla ilgili açıklamalarda bulundular. “Günümüz kadınının yeni medeni kanundaki haklarını, Şiddet Nedir, Şiddeti uğruyorsanız ne yapmalısınız, şiddete uğrayanları duyan, gören vatandaşların neler yapması gerektiği, Hakların korunmasında yasal yollar nelerdir? Susma, ağlama, el ele ver haklarına sahip çık” sloganıyla ve bu başlıklarda toplanan konularla ilgili, geniş ve açıklayıcı bilgiler verdiler. Daha sonra karşılıklı soru cevap olarak alınan bilgilendirme konferansı yaklaşık 1,5 saat sürdü.
Konferansı değerlendiren Akbük Belediye Başkanı M.Erçin Sandalcı;”Halkımızı her konuda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına, imkânlarımız ve olanaklarımız el verdiğince, bu tür etkinlikleri yapmaktayız ve yapmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu günkü konferans ta verilen bilgiler, katılımda bulunanlara oldukça yarar sağlamıştır. Her bireyin doğrularla bilgilendirilmesi,bilinçli bir neslin yetiştirilmesinde büyük etken olacaktır” dedi.
Bayanların yanı sıra, erkeklerinde yoğun ilgi gösterdiği konferans sonunda, katılanlar “ Bu tür bilgilendirme konferansları ve etkinlikler sıksık yapılmalıdır. Belediye başkanımız bu konuda gereken ehemmiyeti göstermekte. Gerek bu günkü konferans gerekse daha önce yapılan konferans ve etkinliklerden, oldukça iyi bir şekilde yararlanıyoruz. Hazırlayanlara ve sunanlara teşekkür ediyoruz.”diyerek memnuniyetlerine dile getirdiler. -iha