2010"un Mayıs ayında yapılan yazılı sınavın ardından, girdiği direksiyon sınavında iki kişilik heyetten tam puan alarak D sınıfı sürücü belgesi almaya hak kazanan 23 yaşındaki Fatma Kayaaslan, “Önce otobüs kullanmak için E Ehliyeti aldım şimdi ise çocukluk hayalim olan tır kullanmak için D sınıfı ehliyet aldım” dedi.
KAYAASLAN: “AZMETTİM, BAŞARDIM”
Ailesi çiftçi olan 23 yaşındaki Nazillili genç kız Fatma Kayaaslan, iki kız kardeşi olduğunu ve Ticaret Meslek Lisesi muhasebe mezunu olduğunu belirterek sınavlarda küçük kız kardeşinin B sınıfı ehliyete ablasının ise E sınıfı ehliyete başvurduğunu söyledi . Kayaaslan, “Küçüklüğümden beri hayalimde tır şoförü olmak vardı. Araçların büyüklüğü küçüklüğünden beri beni cezp ediyor. 22 yaşımı doldurunca hemen kursa başvurdum. İlk önce kız kardeşim ile ablamla aynı anda kursa başvurduk. Kız kardeşim B ehliyeti için ablam ve ben E sınıfı otobüs ehliyeti için aynı anda kursa başvurduk. Hepimizde ilk seferinde yüksek puanla ehliyetlerimizi aldık. Ben daha sonra ise çocukluk hayalim olan tır ehliyeti için D sınıfı ehliyet aldım. Önce ailem karşı çıktı, daha sonra iş yerindeki arkadaşlarım dalga geçti ne yapacaksın diye ama çalıştım, azmettim ve başardım. 4 yıldır bir elektrik firmasının ön muhasebesine bakıyorum. İleride eğer kısmet olursa Tır şoförü olarak çalışmak isterim. Ayrıca hayatımda hiç taksi kullanmadım bana küçük gibi geliyor” dedi.
PATRONU PİLOT EĞİTİMİ ALACAK
23 yaşındaki genç tır sürücüsünün çalıştığı işyeri sahibi Kemal Çetin ise, sahibi olduğu iş yerinde herkesin farklı bir ehliyete sahip olduğunu dile getirdi. Çetin, “İş yerimizde çalışan Fatma, çocukluk hayali olan tır ehliyetini aldı. İlk önce bizde çok şaşırdık. Fakat kursa yazılıp, sınavı kazandı ve ehliyeti alınca bunun gerçek olduğunu öğrendik. Yine bünyemize çalışan elektrik işleri yapan arkadaşlarımızda ağır vasıta ehliyeti olan da var. Bende onlardan ilham alarak nasip olursa Şubat-Mart aylarında Selçuk"ta ikinci sınıf pilot eğitimi alacağım. Bir Pilot brövesini de firmamıza dahil edeceğiz. Aydın ve Türkiye"de 26 yıl aradan sonra 23 yaşında Tır ehliyeti alan ilk bayan arkadaşımız Fatma olması bizi tabiî ki gururlandırdı ve kendisini tebrik ediyorum” dedi.
2010 MODEL TIR"IN ÜZERİNE ÇIKTI
Kursta ve birkaç tanıdığının tırına binerek hem ehliyet sınavını veren hemde sınav sonrası pratik yaptığını ifade eden Fatma Kayaaslan; “Daha önce eski model birçok tır kullandım. İlk kez 2010 model bir Tır gördüm. Gerçekten çok güzel, eski model araçlarda vites kademeli iken bunda her şey önünüzde. İyi ki Tır ehliyeti almışım, bu aracı görünce daha çok mutlu oldum. İlerdeki günlerde Tır kullanabileceğim bir işte çalışabilirim” diye konuştu.