Nilüfer Kurtkaya “Bütün bayanlar erkek egemenliğinin daha çok olduğu siyasete ses getirsinler, herkes kendi çapında siyasetin içinden ses versin. Kadın üreten, çalışan ve kazandıran olsun.”dedi.
Didim"in kozmopolit bir ilçe olduğunu ifade eden Nilüfer Kurtkaya “Burada yaşayan herkes, Didim'de iyi çalışacak, iş yapacak kişiyi belirleyecekler. Bu bir yarış ancak bu yarışta öne geçen, kim, hangi aday olursa olsun 29 Mart seçimlerine kadar var gücüyle çalışacaktır.
Ben de AK Parti"den tek kadın başkan aday adayıyım. Bütün bayanlar erkek egemenliğinin daha çok olduğu siyasete ses getirsinler, herkes kendi çapında siyasetin içinden ses versin. Kadın üreten, çalışan ve kazandıran olsun dedim. Son müracaat günümüze kadar her gün Didim'deki bayanlardan bazılarıyla görüştüm, bayanlarda cesareti az gördüm, isterdim ki turizmin gözbebeği olarak Didim' den her partiden kadın adaylar olsun. Bunun nedenini hala anlamış değilim ve bu durum beni gerçekten üzdü. Ben AK Parti Belediye Başkan aday adayıyım. Çok yoğun iş tempoma rağmen 5 gazetede köşe yazılarıma ve birçok kişinin yardımına yetişmeye çalışırken, günde sadece 5 saat uyuyorken, eğer bu yoğunlukla ben siyasetin içindeysem, neden diğer bayanlar hala tedirgin?” diye konuştu.
Seçildiği takdirde yapacağı projelerle Didim"in her türlü sorunu için projelerinin hazır olduğunu söyleyen Nilüfer Kurtkaya sözlerini şöyle sürdürdü; “Artık herkes hizmet bekliyor, sadece pazaryeri yapmak kaldırım taşını sökmek ve değiştirmekle iş bitmiyor. Yerel seçimlerde eğer AK Parti Genel Merkezi bu görevi bana verecek olursa sonuna kadar hizmet için geleceğim. Eğer AK Parti'den başka bir arkadaşımızın adaylığı onaylanırsa, yine şahsım olarak partimin ve adayımın yanında hizmet vermeye devam edeceğim. Çalışmak, üretmek, başarmak, hizmet ve kalite için bu kulvar da ben de varım.”