Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, 5 Nisan Cumartesi günü gerçekleşen kongrenin ardından yaptığı açıklamada AK Partili bayanlar olarak yerel seçimlere odaklandıklarını söyledi. Seçimin geride kaldığını ve her iki listenin de AK Parti'nin Ak kadrosu olarak gönüllü çalışmaya devam edeceğini kaydeden Pilevneli, kendisine olan güveni layık olmaya çalışacağını söyledi.
AK parti Aydın 2. olağan kadın kolları kongresini muhteşem bir coşku ve katılımla gerçekleştirildiğini ifade eden Demet Pilevneli "Siyasi arenada karar alma mekanizmalarında kadın katılımının arttırılması için yaptığımız mücadelenin etkin sonuçlarını bu vesileyle görme fırsatı yakaladık. Demokrasinin gereği iki ekip 17 ilçe delegesi karşısında yarıştık ve katılımın yüksek olduğu kongremizde oy çokluğuyla 'Yola devam' dedik. Demokratik mücadelenin dost bir ortamda sergilendiği AK Partiye yakışır bir kadın kolları kongresini Aydın halkımıza yaşattık. Önümüzdeki süreçte de her iki liste AK Parti'nin ak kadrosu olarak gönüllü çalışmaya devam edecektir" dedi.
Kongrelerin, yenilenme süreçleri ve parti içi demokrasinin taban çalışmaları olduğunu belirten AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli "İş kadınlarla siyaset yapmaya geldiğinde ise Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan"ın ifade ettiği gibi “Kadınlar bu harekete el koymuştur”. 81 il ve 850 ilçede teşkilatı olan tek kadın kolları olarak gücümüzü teşkilatımızdan alıyoruz. Belde ilçe ve il kongrelerimizi tamamlayarak önümüzdeki süreçte yerel seçim başarılarını hedeflemekteyiz. 'Aydınlık Türkiye"nin Aydın Kadınları' ile AK Parti'nin aydınlığında umudun adımlarını tüm ekibimizle aydınlatmaya devam edeceğiz. Kongremizde emeği geçen herkese teşekkür ederiz" sözleriyle AK Partili bayanlara teşekkür etti.