Aydın İl Özel İdaresi Genel Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya AK Parti Aydın Milletvekilleri Atilla Koç, Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk, MHP Milletvekili Recep Taner, Diyarbakır Eski Milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli heyeti başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Belde Belediye Başkanları ve sivil toplum kuruluşları katıldı.
Gerçekleşen toplantıda Türkiye"de 11 ilde faaliyette bulunan ve 12.si Aydın"da başlayacak olan Mikrokredi Projesine Aydın İl Özel İdare"nin 85 bin YTL yardım da bulunacağı belirtilirken belediyelerden bu proje ile ilgili çalışma önerileri de gelmeye başladı.


Toplantıda konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, yoksulluk en büyük sıkıntıdır diyerek şöyle konuştu; “Batıdaki gelişme insani değildir, şunları yaparsam şunları elde ederim diyerek rasyonalist davranıyorlar. Mikrokredi Projesi küçük getirileriyle de küçük ama aç kalmamak için büyük bir protestodur.”


Aydın Valisi Mustafa Malay ise konuşmasında Geçtiğimiz hafta köy ziyaretlerine Bozdoğan"ın Örencik Köyüne gittiğini ve burada yaşlı bir çift ile bir anısını anlatarak şunları söyledi, “Gördüklerim karşısında çok duygulandım. 97 yaşındaki yaşlı çiftin köyün en fakirlerinin evine gittim, onlara yardımda bulunmak istedim ama Mehmet amca kabul etmedi. Sadece bir ocak yanıyor ve 20 yıldır tek geçim kaynağı 3-4 ağaç, ama hediye bile almıyor yaşlılık aylığı bağlatalım dedik ben devletin parasını kuraklık varken almam diyor, kulakları da duymuyor zorla ikna etim ve doktora götüreyim kulaklık alalım dedim ve Mehmet amca ne desin doktor oğlum bir tane kulaklık yeter israfa gerek yok dedi. İşte bunlar bize örnek olmalı gem genç insanlar çalışmıyor. Eli ayağı sapa sağlam ve 5 çocuk yapmış sonra da yardım istiyor ne yazık ki böyle tembel insanlar çok var”
Malay, ayrıca Türkiye"nin imkânları itibariyle fakirliği hak etmeyen bir ülke olduğunu belirterek “Gerek tembellik, gerek bilinçsizlikle fakirlik geliyor. Ancak eğitimle çalışmayı bir arada yürütürsek fakirlik zincirini kırarız dedi. Genç dinamik insanlar geliyor yardım istiyor, kadınların 5"te biri çalışıyor diğerleri yatıyor, özle idare ve biz Mikrokredi Projesine yardımcı olacağız. Fakir yoksul insanları iş sahibi yapacağız.” dedi.


Son olarak Mikrokredi projesiyle ilgili bilgi veren Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli heyeti başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, “Türkiye"de 11 ilde ve 15 şubede 8 bin fakir kadına kredi verdik ve bize geri dönüş oranı yüzde yüz oldu. Aydın"da Mikrokredi"ye ihtiyaç duyulduğu sürece biz destek vereceğiz. Dünya"da 175 ülkede uygulanan bu proje ile birçok kadın iş sahibi oldu, biz projemizde en az ilk sene 100 ytl"den 700 ytl"ye kadar limitli ve hiçbir yasal süreç, hiçbir kefil ya da şart koşmadan fakir iş yapmak çalışmak isteyen kendi ayakları üstünde durmak isteyen bayanlarımıza kredi veriyoruz ve bayanlarımız başarılı oldukça bu kredi oranını her sene biraz daha arttırarak veriyoruz. Bur projede başarılı olma oranı çok yüksek olmuştur. Çünkü ekiplerimiz nerde yoksul aileler var gidiyor bayanlarımızı toplayıp anlatıyorlar projeyi çok iyi takip ediyor ve yardımcı oluyoruz.