El ele veren Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Vali Coş"un eşi Aylin Coş Aydın"ı turizmde hak ettiği yere taşımak için iş başına geçtiler. Aydın için "Bayan işbirliği" başlatan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Vali Hüsyein Avni Coş"un eşi Aylin Coş hedeflerini “Aydın"ı Kültür Başkenti Yapmak” olarak belirlediler.

2002 yılında CHP Aydın Milletvekili olarak TBMM"ye giren ve 2007 seçimlerinde ikinci kez Aydın milletvekili seçilen Özlem Çerçioğlu, 2009 yerel seçimlerinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın önerisiyle Partisi"nin Aydın Belediye Başkan adayı oldu. Seçimlerden galibiyetle çıkan Özlem Çerçioğlu, hem partisine 32 yıl aradan sonra Aydın Belediye başkanlığını kazandırdı, hem de Aydın"ın ilk bayan belediye başkanı oldu. Başkanlık görevini devraldıktan sonra kente bazen bir bayan, bazen bir anne bazen de bir belediye başkanı gözüyle baktığını belirten Özlem Çerçioğlu, Vali Mustafa Malay"ın yerine gelen Hüseyin Avni Coş"un eşi Aylin Coş ile ortak çalışmaya başladı. Zaman zaman Aydın sokaklarında birlikte görülen ikili Aydın"ın sorunlarına birlikte çözüm aramaya başladı.

“AYDIN"I İHMAL ETTİK”

Önceki gün Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy"u Aydın"a davet eden Özlem Çerçioğlu ve Aylin Coş, Başaran Ulusoy"u Aydın"ın tarihi mekanlarını gezdirdiler. Aydın Cihanoğlu Külliyesi, Zincirli Han ve Hasırcılar Pazarı ve Ayakkabıcılar pazarında hem gezen hem de tarihi mekanlarda incelemelerde bulunan üçlü Aydın"a turist çekebilmek için buraların restore edilmesinin şart olduğu görüşünde birleşti. Gümrük Önü Hanının restore edilmesinin ardından bölgede bulunan diğer han ve hamamların da restore edilerek Aydın"a tur düzenlenebileceğini kaydeden Başaran Ulusoy, yıllardır restore edilip turizma kavuşturulacağı günü bekleyen tarihi yapıları görünce adeta şaşırdı. Gördüğü manzara karşında “Bu taşların dili olsaydı Neler söylerdi” diye söze başlayan Ulusoy, Aydın"ın ihmal edildiğini bundan kendisinin de sorumlu olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Çerçioğlu ve Vali Coş"un eşi Bayan Aylin Coş"un daveti üzerine Aydın"a gelen Ulusoy, Aydın"ın kendisine has çok önemli değerleri olduğunu bu tarih ve tarımsal varlıkların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Tarihi yapıların restoresinin yanında Aydın incirini zeytinini, zeytinyağını ve kestanesini marka haline getirmek gerektiğini belirten Ulusoy, Çerçioğlu ve Coş"un önerisi ile Tarihi Kentler Zirvesi"nin önümüzdeki dönem Aydın"da yapılması için uğraş verdiklerini söyledi. Aydın"ın bugüne kadar turizmden hak ettiği payı alamamasında kendisinin de sorumlu olduğunu kaydeden Ulusoy, ilk etapta küçük turların Aydın"a gelmesi için çalışma yapacaklarını ifade etti.

“AYDIN TÜRKİYE"DE VE YURTDIŞINDA DAHA İYİ TANINMALI”

Gezi sırasında Hasırcılar Pazarı mevkiinde bulunan han ve hamamlar içerisinde ilginç görüntülerle karşılaşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Özlem Çerçioğlu ve Aylin Coş, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Gezide Başaran Ulusoy ile çeşitli fikir alışverişinde bulunan Aylin Coş, bu tarihi mekanların bugüne kadar restore ettirilmemiş olmasının üzüntü verici olduğunu dile getirdi. Aydın"ı daha iyi bir konumda görmek için han ve hamamların restore ettirilerek turizme kazandırılması gerektiğini kaydeden Bayan Coş, “Aydın"ın ekonomik yapısını değiştirmek ve yaşadığımız kenti daha iyi tanıtmak için elimizde varolan değerleri iyi kullanmamız gerekmektedir. Aydın"da ciddi anlamda rezerv var. Fakat bugüne kadar bu rezervler işlenmemiş. Bu rezervlerin işlenerek Aydın"ın gelişimine katkı sağlamak istiyorum. Bu konuda Belediye Başkanımız Özlem Hanımla omuz omuza çalışacağız” dedi.

“AYDIN KÜLTÜR BAŞKENTİ YAPACAĞIZ”

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un eşi Aylin Coş ile birlikte Aydın"ı daha iyi yerlere getirmek istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kendisi ile işbirliği yapan Bayan Coş"a teşekkür etti. Belediye olarak görevlerinin sadece yol, su ve temel altyapı hizmetleri olmadığını belirten Çerçioğlu “Aydın"a turist çekebilmek için uzun süredir uğraşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Kuşadası Turist Rehberleri Derneği ile görüştük. Şimdi de TÜRSAB Başkanını Sayın Başaran Beyi Aydın"a davet ederek Aydın"daki tarihi zenginlikleri kendisine tanıtıyoruz. İnşallah gezdiğimiz bu alanları en kısa sürede restore ettirerek buralarda turistler görmeye başlarız. Aydınımızın gerçekten tarihi dokusu çok güzel. Ancak bu zamana kadar yeterince tanıtılamamış. Bugün hem Aydın"ı daha iyi tanıtmak, hem de Aydın"a turist çekebilmek için ilk adımı attık. Aydın"daki tarihi değerleri sahip çıkıp, onları insanlığın hizmetine sunarak Aydın"ı kültür başkenti yapacağız” dedi.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Vali Hüseyin Avni Coş"un eşi Aylin Coş"la Aydın"daki tarihi mekanları gezen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, daha sonra Aydın"da turistlerin alışveriş yapabileceği organik tarım ürünleri pazarını ve kapalı ayakkabıcılar pazarını gezdi. İki bayanın iş birliği herkesin takdirini topladı.