Aydın Belediyesi Fitness Salonu"nda spor eğitmeni eşliğinde çalışmalarını sürdüren bayanlar, havaların güzelleşmesi ile birlikte Çarşamba günleri belediyeden yürüyerek Pınarbaşı Mesire Alanı"na gidiyorlar. Mesire alanı yürüyüş parkında belli bir koşu ve yürüyüşe tabi tutulan bayanlar, daha sonra müzik eşliğinde egzersizlerini yapıyorlar.
Uzmanlar açık alanlarda bol oksijenli ortamda yapılan egzersizlerin kapalı alanlara göre daha fazla kalori yakılmasını sağladığını belirtiyorlar.
Aydın Belediyesi"nin sağlık, sosyal ve kültürel etkinliklerinin artarak devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Sağlıklı yaşam ve yaşlanma süreci için belediye olarak elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Eğitmen nezaretinde ücretsiz yapılan ve Temmuz ayına kadar devam edecek olan açık hava spor egzersizlerine herkes katılabilir” dedi.
İlk gün yaklaşık 60 kişinin katılımı ile başlayan çalışmalar, hava şartları uygun olduğu sürece her hafta Çarşamba günü bu alanda yapılmaya devam edeceği öğrenildi. -iha