İncirliova İlçesinde, Belediye, Kent Konseyi Kadın Platformu ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan “Bilinçli ve Sağlıklı Kadın” projesi çerçevesinde, İlçede yaşayan bayanları bilinçlendirmek amacı ile Belediye Düğün Salonu"nda bayanlara özel düzenlenen eğitim toplantılarının ikincisi olan “Sık Karşılaşılan Kadın Hastalıkları” konusunda bilgi verildi.
Eğitim toplantısında Uzman Dr. Funda Ünlü Çetinkaya bayanlara kadın hastalıkları hakkında açıklayıcı bilgiler verirken, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.
Özellikle rahim ağzı kanseri konusunda detaylı bilgiler veren Uzman Dr. Funda Ünlü Çetinkaya önlem alınmadığı takdirde üzücü olayların yaşanmasının kaçınılmaz olacağını ve her kadının yılda en az bir kere uzman doktora gidip muayene olması gerektiğini önemle vurguladı.
Toplam 8 ay devam edecek olan bilgilendirme toplantılarında ayrıca Menopoz, Çocukların Psikososyal Gelişimleri, Meme Kanseri ve Kendi Kendine Meme Muayenesi, Erken Yaşta Evliliklerin Psikososyal ve Fizyolojik Zararları ve Aile içi şiddet konularına yer verilecek. İncirliova Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Demet Yetkiner bu etkinlikleri ile ilgili yaptığı açıklamasında “İlçemiz bayanlarının her konuda yanında olan Kadın Platformumuzun misyonu sadece Sosyal Yardım Merkezinden gıda ve giyim dağıtmak değil elbette. Kadınlarımızı her kesimde her konuda etkin kılmak için çalışmalar yapmaktayız ve yapmaya devam edeceğiz. Bir çok ilklere imza atan belediyemizin ilçe bayanlarımıza sunduğu bu etkinliklere her geçen gün ilginin artması da sevindirici unsurlardan birisi. İlçe bayanlarımızın önerileri doğrultusunda bayanlarımızın her türlü fikri bizim önem taşımaktadır ve çalışmalarımızda bu yönde şekillenmektedir.” dedi.