Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, kadın imalatçı, esnaf ve sanatkârlara sıfır faizli, ilk 6 ayı ödemesiz 18 ay vadeli kredi verileceğini söyledi. Uygulama kapsamında kredi limidi 25 bin YTL'ye kadar çıkabilecek 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, kadın imalatçı esnaf ve sanatkârlara sıfır faizli, ilk 6 ayı ödemesiz 18 ay vadeli uygulama kapsamında 25 bin YTL'ye kadar kredi kullanabileceğini açıkladı. Destekle 5 bin esnaf ve sanatkâra 125 milyon YTL'lik kredi sağlanması planlanıyor.
125 MİLYON YTL AYRILDI

Sıfır faizli destek kapsamında 125 milyon YTL'lik kaynağın, yüzde 25'inin Güneydoğu ve Doğu Anadolu, yüzde 25'inin diğer kalkınmada öncelikli yörelerde ve yüzde 50'si de normal ve gelişmiş yörelerdeki imalatçı esnaf ve sanatkara kullandırılacak. Krediye, ekli listede bulunan 13 ana ve 256 meslek kolunda yer alan imalatçı esnaf ve sanatkarlardan, makine ile imalat yapanlar, esnaf ve sanatkar odalarına ait sicil belgesi, TESK Kapasite Raporu ile başvurabilecek. Krediden yararlanma koşulları ve yararlanabilecek imalatçı esnaf ve sanatkar meslek kolları listesine www.sanayi.gov.tr ve www.kosgeb. gov.tr adreslerinden ulaşılabileceği bildirildi.

İLK CANSUYU DESTEĞİ

Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, bu desteğin KOSGEB eliyle esnaf ve sanatkar kesimine sağlanan ilk cansuyu desteği olacağını söyledi. Bunun ardından gerekli çalışmaları yaparak, bütün esnaf ve sanatkarların yararlanabileceği yeni destek paketlerini devreye sokacaklarını aktaran Çağlayan, imalatçı esnaf ve sanatkarları sıfır faizli cansuyu desteğinden yararlanmak üzere 20 Ağustos'tan itibaren açıklanan bankalara başvurmaya davet etti.