Gerçekleştirmek istediği bazı projelerin siyasi olarak engellendiğini iddia eden Bayan Başkan Fadime Orbay, düzenlediği basın toplantısı ile yaşadıklarına adeta isyan etti.

Bugün sabah saatlerinde düzenlediği toplantı ile basın mensupları ile bir araya gelen İncirliova"nın bayan reisi Fadime Orbay, ilçesinde kurulması düşünülen salça fabrikası için satın almayı düşündüğü arazinin dönümüne Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 70 bin tl fiyat biçildiğini, aynı arazinin yanı başında yer alan tarım arazilerinin ise dönümün 5 bin TL"den satıldığını kaydetti. Olayın siyasi olduğunu iddia eden Orbay, “Bize destek olması gerekenlerin köstek oluyor” dedi.

Eşinin en büyük hayalleri arasında yer alan ilçedeki işsizliği önlemek için bir firma ile görüştüğünü ve İncirliova"da salça, ve turşu fabrikası kurulacağını ifade eden Orbay, fabrika kurulacak arazi için yer temin etmeye çalıştıklarını söyledi. Bu iş için ilçe sınırları içerisinde hazine arazisi olan ve çöplük olarak kullanılan yeri takas yöntemiyle belediyeye kazandırmaya çalıştığını dile getiren Bayan Başkan Fadime Orbay “Çöplük olarak kullanılan arazi 90 dönüm, bizim hazineye devredecek olduğumuz arazi ise yaklaşık 4 dönüm. Milli Emlak Müdürlüğü bizim arazimize 3 Milyon TL değer biçti. Hazine arazisi için ise dönümüne 70 Bin TL değer biçti. Durum böyle olunca çöplük olan hazine arazisi 7 Milyon TL para tutuyor. Değişim için araziler arasında fiyat uçurumu ortaya çıktı. Ve Milli Emlak Müdürlüğü takasa yanaşmadı. Fakat hazine arazisinin çöplük olarak kullanılan arazisinin yanı başındaki tarım alanlarının dönümü 5 Bin TL"den satılıyor. Bu çöplük arazisinin dönüm fiyatının bu kadar fahiş fiyata çekilmesine bir anlam veremiyorum. Biz ilçemizdeki işsizliği en aza indirmek istiyoruz. Buraya kurulacak olan salça fabrikası sayesinde ilçemizdeki 150 vatandaşımız işe kavuşacaktı. Maalesef bizi bu konuda destek olması gerekenler köstek oluyor” diyerek hem yeni girdiği siyasete hem de siyasilere sitem etti./iha