Yasadışı olaylarla ilgili belgelerin sızdırıldığı WikiLeak için İsveç’in uygun bir yer olabileceği sözleriyle kitaba başlayan Assange, şöyle devam ediyor:
“11 Ağustos 2010’da İsveç’e geldim. İsveçli gazeteci Donald Böstrom bana dikkatli olmamı, bir “Seks tuzağı” tehdidinin çok yüksek ihtimal olduğuna dikkat çekti. Bana Stockholm’de güvenli bir giriş kartı veren parlamenter bir süre evinde olamayacak A.’nın evinde kalabileceğimi söyledi. Ev sahibim beklenen tarihten önce döndü. Bayan A. partinin sözcülerinden biriydi ve ona güvenmemem için bir sebep yoktu. Bana dairede tek yatak olduğunu söyledi ve benim de pekala yanında yatabileceğimi söyledi. Bunun dostane bir öneriden başka bir şey olmadığına inanmamak için bir nedenim yoktu. Sonuçta kabul ettim ve o gece yatakta birlikte yattık.”
 
Bana gösterilen ilgi hoştu
 
Anılarında İsveç macerasına geniş yer veren Assange, kendisini cinsel tacizle suçlayan Bayan A. ve Bayan W’i de anlatıyor. Assange, A. ile tanışmasının ardından şu yorumda bulunuyor:
 
“Doğrusu bu gülümseyen ve şefkatli kadının bana gösterdiği özenden hoşnuttum. Ama bu durum hiç de olağanüstü görünmüyordu ve başka her yönden karanlık bir dönemde güzel olan bir şeyin parçasıydı. Pentagon benim ve arkadaşlarımın birçoğuyla, herhalde kaynaklarımızın da kellesini istiyordu. Birlikte geçirdiğimiz gece kayda değer bir şey olmadı. Birkaç kez seviştik ve ertesi gün aramızda her şey iyi gibi görünüyordu.”