Kürsüde öğrencilerin protestosuna maruz kalan Batum, kendisini ve partisini savunarak AK Parti hükümetini eleştirdi. 'Türkiye'de Anayasa Sorunu' başlıklı panele katılan Batum, "Bunu bana da yapsanız, Burhan Kuzu'ya da yapsanız adı faşizmdir. Eğer burada Başbakan ya da Egemen Bağış olsaydı çoktan dayak yerdiniz." diye konuştu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri, panelde sivil polisleri ve konuşmacı Batum'u protesto etti. Üniversitede polis istemediklerini dile getiren öğrenciler, salonda polis olduğunu iddia etti. CHP Sözcüsü Batum ise kendisinin 'Çevik Kuvvet ile mi geldim?' diye sorarak tek başına geldiğini ifade etti. Protestocu öğrencilere "Sizler burada konuşmak isteyen ve paneli dinlemek isteyen herkesin hakkına engel oluyorsunuz" diyen Batum'un sözleri sık sık öğrenciler tarafından engellenmeye çalışıldı. Batum, "Söyledikleriniz haklıdır. Öğrencilere yapılan muameleye karşıyız. Hayatımızda hiçbir öğrenciyi dövdürmedik. 30 yıllık geçmişimiz var. Bu olayı bana da yapsanız, Burhan Kuzu'ya da yapsanız. Bunun adı faşizmdir. Eğer burada Başbakan ya da Egemen Bağış, konuşuyor olsaydı çoktan dayak yiyor olurdunuz. Medyanın yüzde 90'ı da bravo diyor olurdu. Bizler demokratız. Bahçeşehir'de, Boğaziçi'nde, İTÜ'de öğrencilere konuşma hakkı vermeyenlerle bizi aynı kefeye koyamazsınız. İnsaf." şeklinde konuştu.

BATUM'UN İŞÇİLERE YAPILANLARDAN HABERİ YOKMUŞ


Zaman zaman salonda bulunan iki grup arasında da sözlü tartışmalar yaşandı. Bu sırada devreye giren Batum ve öğretim üyeleri, öğrencilerin kendi aralarında karşılıklı konuşmamalarını istedi. Protestocu öğrenci grubuna, diğer grup tarafından ara ara sıralara eller vurularak tepki gösterildi. TBMM'ye gelen mağdur öğrencilere CHP'nin hukuki yardım teklifinde bulunduğunu hatırlatan Batum'a öğrenciler 'Yalan söylüyorsunuz, daha önce neredeydiniz' diyerek tepki gösterdi.


30 yıldır üniversitelerde öğretim üyeliği yaptığını anlatan Batum, kendisiyle böyle konuşulamayacağını, bırakıp gitmeyeceğini belirtti. Bir öğretim üyesi ise öğrencilere, kendisiyle solculuk yarışması yapılamayacağını ve 'bant kaydı laflar' ile konuşulmamasını istedi. Öğrencilerin Mersin'de işçilerin CHP'li belediyenin binasından çevik kuvvet ile çıkarılması başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanındaki işçilere yönelik yapılanları hatırlatıp tepki göstermesi üzerine ise Batum, "Vallahi bilmiyordum." karşılığını verdi. Bunun üzerine öğrenciler Batum'u yuhladı. Öğrencilerden, kim ne derse desin söylenenleri akıllarının süzgecinden geçirmelerini isteyen Batum, kendi iktidarları döneminde öğrencilere asla böyle muamele yapılmayacağını savundu.