Kardeş şehir protokolünü imzalamak amacıyla Kuşadası"nı ziyaret eden ve Kuşadası Belediyesi ile çeşitli temaslarda bulunan Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaidze ve beraberindeki heyete, Kuşadası belediyesi"nin bilgi ve teknoloji sistemi hizmeti veren Üniversal Bilgi Teknolojileri şirketi bir sunum yaptı.
Sea Light Otelde gerçekleştirilen sunumda; Üniversal Bilgi Teknolojileri Ege Bölge Sorumlusu Mustafa Zorludemir, Harita Mühendisi Levent Kılınç ve Eğitim Destek Uzmanı Senem Sönmez tarafından Kuşadası Belediyesi tarafından uygulanan kent bilgi sistemi, alt yapı hizmetleri, kent rehberi, e-belediye, kentli servisi, harita uygulamaları ve imar arşiv projesi hakkında Batum heyetine bilgi verildi.
Sunumdan çok etkilenen Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaidze yaptığı açıklamada; kendi şehirlerinde de benzer bir çalışma başlatmak istediklerini belirterek, yeni teknolojilerin yerel yönetimler tarafından uygulanmasının kent ve kentli açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Batum Belediyesi"ni çağdaş bir yerel yönetim haline getirmek amacıyla benzer çalışmalar yapacaklarını ve en kısa zamanda Batum"da vatandaş odaklı yeni teknolojileri uygulayacaklarını kaydeden Chkhaidze, yürüttüğü çalışmalar nedeniyle Kuşadası Belediyesi"ni de kutladı. -iha