Emniyet mensuplarının yaptığı trafik kontrolü sırasında 'dur' ihtarına uymayarak geçmeye çalışan Batuhan"ın sonradan zorla durdurulduğu bildirildi. Fanatik gazetesinde yer alan habere göre, yapılan alkol muayenesinde yüksek oranda alkol aldığı belirtilen Batuhan"ın polislere direnmesi üzerine kelepçelenerek hapse atıldığı kaydedildi. Kırmızı-Siyahlı ekibin Trabzon ile oynayacağı hayati maç öncesi böyle bir olaya imza atan Batuhan camianın büyük tepkisini çekti. Genç oyuncunun Trabzon karşılaşmasında büyük ihtimalle oynayamayacağı söyleniyor.

Bu konuyla ilgili bir açıklama ise Eskişehirspor Kulübü'nden geldi;

"Batuhan Karadeniz, Alkollü araç kullanmaktan kelepçe takılarak hapse atılmıştır" haberleri Trabzonspor maçı öncesi, Kulübümüzü ve Futbolcumuzu rencide eden YALAN bir haberdir. Fazlası ile çarpıtılıp, basına malzeme yapılmıştır. Gereken tüm hukuki prosedür kulübümüz tarafından uygulanacaktır.

Kerem Atılmaz şunları söyledi:

"Gece geç saatlere kadar tesislerde arkadaşları ile vakit geçiren futbolcumuz Batuhan Karadeniz evine gitmek için yola çıktığında boş bir kavşakta kırmızı ışıkta geçtiğinden ötürü trafik ekiplerince durdurulmuş, ehliyeti ve Kimliği yanında bulunmadığından, kısa bir kimlik kontrolünden sonra evine gitmiştir.
Olay bundan ibaret olup, art niyetli kişiler tarafından basına yansıtılmış ve abartılmıştır."