104 yıllık bir camia olduklarını belirten Kocaman, 'Soruşturma bitmeden verilen karar zorlama olur' ifadesini kullanırken, 'Suç varsa cezası çekilir' dedi.
 
Şike operasyonuyla ilgili Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Topuk Yaylası’ndaki tesislerde açıklama yaptı. Fenerbahçe’nin 104 yıllık bir camia olduğunu belirten Kocaman, “Ben sahada gördüklerimi söyleyebilirim” diyerek sahadaki emekleri sayesinde ‘mutlu son’a ulaştıklarını söyledi.Kocaman’dan satırbaşları şu şekilde:
 
“Yeni Malatyaspor maçından sonra elimizde kalan ve en değerli olan lig şampiyonluğu için mücadele edeceğiz demiştim. Oyuncularımızın üstün becerisiyle, Yeni Malatya maçından sonra takkeyi önümüze koyup sorulara cevap bulduk, sonraki ortaya koyulan büyük mücadele ile şampiyon olduk.”
 
“Bugüne geldik ve kâbus gibi günler başladı. Olaylar hiç hoş değil. Açıkça söylemek gerekirse, Fenerbahçe’yi bu olayların dışına çekmek lazım. Fenerbahçe, 104 yıllık bir tarih. 100 yıl sonra da yaşayanlar Fenerbahçe’nin büyüklüğünü görecektir. Söylemeye çalıştığım şu: Yapılan yanlışlıklar varsa bunu Fenerbahçe ile birlikte tutmamak gerekiyor. Böyle bir durumdayken bir takım şeyleri güzel göstermenin derdinde değilim. Umuyorum yaşanan bir şekilde lehimize sonuçlanacak. Ben ve takımım ancak sahadan gördüklerimizi söyleyebiliriz. Antalyaspor maçıyla başlayan ve Trabzonspor’la devam eden, sonrasında 5 dakika daha olsa belki şampiyonluğu kaybedeceğimiz bir serüvenden bahsettim.”
 
“Okuduklarımdan değerlendiriyorum. Bahsedilen futbolcular bize karşı hep iyi oynadı. Hatası olanlar varsa Fenerbahçe Kulübü’nün etrafında işgüzarlık yapanlar varsa cezalarını çekmelidir.
 
Ama burası ulu bir çınardır. Bu kadar ağır bir sporu yapan oyuncuların döktükleri terlerin karşılığını istemeleri kadar doğal bir şey yoktur. Bunu hep seslendireceğim. Hatalılar yaptıklarının karşılığını almalıdır. Yüce Türk adaletinin en ince ayrıntısına kadar düşünüp kararını vereceğine inancım sonsuz.”
 
Her şey yeniden inşa edilmeli
 
“Daha önce ’Her alanda Türk futbolu çökmeli, yeniden inşa edilmelidir’ dedim. Bataklık başka versiyonu. ‘Fenerbahçe yaptı, öbürü yaptı, öbürü yapmadı’ değil söylediğim. Yapısı itibariyle futbolumuz yanlış zemindedir. Bunu olaylarla bağdaştırarak söylemiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Büyük Türk futboluna baktığımız zaman hakikaten bataklık. Kimin nerede olduğu nasıl geldiği belli olmayan, futbolun içinden gelen insanların futbolda söz sahibi olamadığı, gerçek aktör olan futbolcuların hep piyon olarak kullanıldığı bir dünya futbol dünyamız. Böyle bir dünyada da bu tip sorunların yaşanması doğal bir şey. Benim ağırıma giden Fenerbahçe’nin burada öne çıkması.”
 
“Deliller varsa olay ortada. Karar vericiler de hâkimlerdir. TFF hangi mesleki tarafıyla bu konuda karar vereceğini futbol kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Bu konuda verilecek karar yarın mahkemelerde tersine dönerse ne olacak? Alex’in 28 golü, futbolcuların çırpınması, 17 maçta tarihi performans ortaya koyan oyuncuların teri ne olacak? Bir karar verildi, sonra onun doğru olmadığı görüldü. TFF’nin bir kez daha düşünmesinde fayda var. Eğer gerçekten böyle bir şey varsa, somut bir şekilde kanıtlanırsa cezalandırma her zaman mümkün. Cezalandırma olduğu zaman adaletin önünde hepimizin boynu kıldan ince. Ama TFF tersi bir yaptırıma başlarsa geri dönüşü olmaz.”
 
‘İhtiyaç olduğu süre buradayım ama...’
 
“Hukuki sürecin sonunda Fenerbahçe’yi yönetenlerin bu tip şeylerin içinde olduğu görülürse karar verilir. Ama federasyonun bu konuda kendi başına alacağı bir karar belki de zorlama olacaktır. Fenerbahçe’nin bana ihtiyaç duyacağı her alanda sonuna kadar buradayım. Ama bu tip şeyler varsa mesleki anlamda da ahlaki anlamda da bazı şeyleri düşünmek zorundayım”
 
radikal