Kaza anı güvenlik kamerasına yansırken, İlya'nın feci olayı ucuz atlattığı kaydedildi.

Novosibirsk şehrindeki Golden Park ticaret merkezinde meydana gelen kazayla ilgili açıklama yapan yetkililer, annesini suçlayarak, "Gözünü ondan ayırınca çocuk yere düştü." dedi.

Basında yer alan haberlere göre, İlya annesi Tatyana M. (37) ve ablası Olesya (15) ile alışveriş yapmak için Golden Park'a geldi. Mağazalarda dolaşmalardan sıkılan çocuk kendisi eğlenmeye karar verdi. Haberlere göre sevimli kahramanı Batman'e özenmek isteyen İlya yürüyen merdivene yaklaştı. Merdivenin el tutulacak kısmına kollarını uzatan çocuğu annesi ve ablası son anda farketti. Fakat, İlya her ikisinin ellerinden koparak yere çakıldı.

Şoke olan anne ve ablası aşağı katlara koşarken, bazı görgü tanıkları da zor anlar yaşadı. Yere düşen İlya'yı bir erkek kaldırırken, annesi Tatyana da koşarak çocuğunu kucağına aldı.

İlya'nın kazayı ucuz atlattığı belirtildi. Doktorlar, çocuğun kafatası travması ve hafif yaralar aldığını kaydetti. Novosibirsk Bölge Emniyet Müdürlüğü, annesinin kabahatli olup olmadığıyla ilgili inceleme başlattıklarını kaydetti. Emniyette ifadesi alınan annesi Tatyana, "İlya yürüyen merdivende kaymak istedi ve tesadüfen yere düştü." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.