NTO Meclis Başkanı Enes Öğünçlü yaptığı yazılı açıklamada, TOBB öncülüğünde kurulma çalışmaları devam eden Batı Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) şirketine, Oda olarak katılacaklarını bildirdi. 
     Öğünçlü, şunları kaydetti: 
     ''Ege ve Batı Anadolu'daki sanayi tesislerini demiryolu ile Avrupa'ya bağlayacak, sanayi ve ticaret odalarının ortaklığıyla gerçekleşecek BALO Projesine katılmaya Odamızın meclis toplantısında yapılan müzakere neticesinde karar verdik. Yönetim kurulu Başkanımız Tacettin Pirinç'in gayretleri neticesinde katılmaya karar verdiğimiz bu proje ile Ege Bölgesi'ndeki organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere Batı Anadolu'daki tüm sanayi tesisleri demiryolu ile Avrupa'ya bağlanacak. 
     Ege Bölgesi'ndeki odaların ve organize sanayi bölgelerinin ortak olacağı 125 milyon avroluk proje için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da onay verdi.'' 
     Yatırım sonucunda ihracatçı firmaların taşımacılık maliyetlerinin deniz ve karayoluna göre konteyner başına 500 avro düşeceğini ifade eden Öğünçlü şöyle devam etti: 
     ''Kısa süre içinde bitirilmesi planlanan BALO ile Polonya'nın Krakov şehrinden Almanya'nın Köln kentine kadar tüm Avrupa şehirlerine ucuz ve hızlı yük taşıma mümkün olacak. Proje kapsamında 500'e yakın kişiye de istihdam olanağı sağlanacak.'' 
     BALO'nun uluslararası bir proje olduğunu kaydeden Öğünçlü, ''Bu ulaşım ağı ile Avrupa'ya İhracat maliyetinin ortalama yüzde 30 azalacağı öngörülmektedir. Sanayi Tesisleri, Organize Sanayi Bölgeleri ve diğer üretim bölgelerinden alınacak yükler, konteynerler ile lojistik köyler ve aktarma merkezlerinde toplanacak. Konteynerler tren ile Bandırma Limanı'na gönderilecek. Sonra trenler limandan feribotlarla Tekirdağ Limanı'na ulaşacak. Proje kapsamında feribot sayısı ihtiyaca göre 4 ve 6 arasında değişebilecek. Yükler buradan demiryolu ile denize uzak Orta Avrupa ülkelerine taşınacak'' ifadelerini kullandı.