Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dağıtım özelleştirmeleri sonrasında da Türkiye Elektrik Dağıtım Şirketinin (TEDAŞ) kurumsal kimliğini koruyacağını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bulgaristan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Krasimir Tulenchki'yi kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan Bakan Yıldız, yaklaşık 2 ay önce görevine başlayan Büyükelçi Tulenchki'yi hem tebrik ettiklerini hem de enerji konularında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Bulgaristan'ın da dahil olduğu Güney Akım Projesi, Nabucco Projesi, Bulgaristan'daki nükleer santralin aktif hale getirilmesi, elektrik ticareti gibi konuları enine boyuna konuştuklarını ifade eden Yıldız, ''Son derece güzel ve verimli bir toplantı oldu'' dedi.

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Krasimir Tulenchki de, bulundukları konum nedeniyle Bulgaristan ve Türkiye'nin çok iyi bir işbirliği içinde olmaları gerektiğini belirterek, ''Ben Bulgaristan'ın yeni büyükelçisiyim, iki aydır buradayım. Görebildiğim, önümüzde çok büyük işler bizi bekliyor'' dedi.

-ÖZELLEŞTİRMELER SONRASI TEDAŞ'IN DURUMU-

Bir gazetecinin ''Bugün yapılan 3 dağıtım bölgesinin özelleştirme ihalesi sonrasında TEDAŞ'ın bünyesinde hiçbir şirket kalmayacak. TEDAŞ'ın varlığı devam edecek mi?'' şeklindeki sorusu üzerine Bakan Yıldız, TEDAŞ'ın personel sayısının zaten azaldığını ve önemli bir kısmının özel sektöre geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

''TEDAŞ kurumsal kimliğini şu anda koruyacak. TEDAŞ'a Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yüklediği bazı sorumluluklar var. Dağıtım şirketlerinin kısmi denetlenmesinde, zaman zaman özel şirketlerin takip edilmesinde, onların performanslarıyla alakalı konularda, TEDAŞ'ın EPDK ile beraber bir görev paylaşımı var. Bu sorumlulukları devam edecek.

Bizim özellikle Akdeniz'in güneyinde yapacağımız bazı dağıtım hizmetlerinde kurumsal kimliği ile yanımızda bulunması gerekiyor. TEİAŞ ile beraber bu tecrübeleri farklı yerlere de aktarabilecekler. Dağıtım şirketleriyle karşılıklı sorumluluklarını devam ettirecek.''

TEDAŞ'ın üst kurul gibi görev yapıp yapmayacağı yönündeki bir soru üzerine Yıldız, ''Üst kurul denilmesi yanlış bir tabir olur. Ama kurumsal kimliğini şu anda koruyacak'' dedi.