CHP'de yarış büyük olacak. İstanbul adaylığı için Ercan Karakaş resmen başvuru yaptı. Eski bakan il başkanlığında muhatap bulamayınca fena bozuldu.

Ahmet Hakan'ın dün yazdığı üç isimden biri olan Kültür Eski Bakanı Ercan Karakaş bugün adaylığını resmen açıkladı. Düzenlediği basın toplantısı sonrası il teşkilatından kendisine muhatap arayan Karakaş, kara kışın kurbanı oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısıyla duyuran eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, elinde başvurusu dosyasıyla 40 dakika boyunca bekletildi.

Karakaş'a başvuru dosyasını alacak il sekreterinin kaza geçirdiği, il yöneticilerin de kar sebebiyle trafikte kaldıkları söylendi. Kameralar önünde sinirlendiğini belli etmeyen Karakaş, bir ara toplantı salonunu terk edip, başvuru dosyasını alacak bir yönetici aradı.

Uzun bekleyişin ardından Ercan Karakaş'ın başvuru dosyası Disiplin Kurulu Üyesi Veysel Çil tarafından teslim alındı. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in, genel merkezde temaslarda bulunduğu bu sebeple Ankara'da olduğu öğrenildi.

"KARAR PARTİ YÖNETİMİNİNDİR "

Adaylık başvurusundan önce düzenlediği basın toplantısında konuşan Ercan Karakaş, "İstanbul'da ulaşmayacağı bir tek seçmen kalmayacağını" söyledi. Makam aracı kullanmayacağını, korumalarla dolaşmayacağını söyleyen Karakaş, toplu taşıma araçlarını kullanacağını ve İstanbullularla bütünleşeceğini öne sürdü. Adaylığı konusunda Genel Başkan Deniz Baykal'la ters düşmediklerini, dileyen her CHP'linin adaylık başvurusu yapabileceğini ifade eden Karakaş, "Karar parti yönetiminindir " dedi. İstanbul değişirse Türkiye değişir görüşünü benimsediğini söyleyen Karakaş, sosyal belediyecilik anlayışını İstanbul'a kazandıracaklarını, kenti 15 yıldır yöneten siyasi anlayışın başarısız olduğunu da sözlerine ekledi.

AKP'Lİ BELEDİYE ANLAYIŞINA ELEŞTİRİ

İstanbul'un başlıca sorunlarının trafikle birlikte yeşil alan ve deprem riski olduğunu söyleyen Karakaş, seçimlerden başarılı çıkarak bu sorunları çözeceklerini öne sürdü. Basın mensuplarının SHP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan yolsuzlukları hatırlatması üzerine Karakaş, "Elbette sorunlarımız da oldu. Ama bakın bu son 15 yıllık AKP çizgisindeki belediyelerle mukayese ettiğimizde bunlar hiçbir şey değildir. İSKİ'nin 2006 yılında yaptığı 25 ihaleden 18 tanesinin mevzuata aykırı olduğunu şu anda iş başında olan ihale kurulu karar altına aldı. 2007 için de bu geçerli. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki bütün işler açık bir şekilde değil davet usulüyle yandaşlara veriliyor. Geçmiş döneme kıyasla baktığımızda dönem yolsuzluk ve talan dönemine dönüşmüş durumda. Zaten İstanbullular bunu biliyor. Bunu İstanbulluları ikna ettiğimiz zaman sorun kalmayacaktır. " diye konuştu.

HERKESİN OYUNA TALİBİM

Kimsenin yaşam biçimine, kıyafetine, etnik kökeni ve inancına karışmadıklarını söyleyen Karakaş, aday gösterilmemesi halinde her kesimden oy alacağını öne sürdü. Diğer sol partilerle iyi ilişkiler içinde bulunduğunu söylene Karakaş," İyi bir hava yakalandı. Aradaki çok az oy farkını kapatabiliriz" dedi.

KARAKAŞ İÇİN SEZEN AKSU VE NİLÜFER BİRLİKTE KONSER VERECEK

Ercan Karakaş'ın adaylığının kesinleşmesi halinde, ünlü sanatçıların Karakaş'a destek verecekleri açıklandı. Eşi Müjde Ar'la birlikte seçim çalışmalarını yürütmesi beklenen Karakaş için Sezen Aksu ve Nilüfer'in de birlikte sahneye çıkarak, ücretsiz halk konserleri düzenleyecekleri öğrenildi.


MİLLİYET