Değerli okuyucularım Aydın ilinde 99. kurtuluş töreni yapıldı. Bben hayatımda bu kadar sönük, bu kadar ilgisiz bir tören görmedim.

Eski Aydın ilinin kurtuluş törenlerinin yapıldığı günlerde Aydın ilinde yer yerinden oynardı.

Şimdilerde maalesef milli günler kutlanmıyor veya unutturulmaya çalışılıyor. Hadi bu uygulamayı siyasi iktidarın bir düşüncesi kabul edelim. Bunun doğru olmadığını defalarca yazdık ve yazıyoruz.

Ancak,

Atatürk düşüncesini dillerinden düşürmeyen CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesinin Aydın ilinde 7 Eylül kutlamalarının bu kadar sönük kutlama yapılmasının tek sebebi var, Sayın Özlem Çerçioğlu’nun etrafındaki kötü kadroların Çerçioğlu’na iyi bir program sunmamalarıdır.

Efendim bu törenleri Aydın Valiliği düzenledi deyip işin içinden çıkamazlar. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı 7 Eylül Aydın kurtuluşu ile ilgili konferanslar, 7 Eylül ile ilgili sempozyumlar, 7 Eylül ile ilgili bir program valiliğe teklif sundu mu acaba?

Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve diğer görevliler Özlem Hanıma program götürdüler de valilik veya Özlem Hanım bu teklifi kabul etmedi ise biz de bilelim.

Peki, Bunlar neden oluyor?

Ben efe torunuyum, Aydın kurtuluşu için neler yaşandığını dedem Gurbetin Ali’den çok dinledim. Bu günleri biz Aydınlılar derinden hissederiz.

Ama Aydın Valisi Hissedemez, vali yardımcıları ve Büyükşehir bürokratları da hissedemeyebilir.  

Ama biz YÖRÜKLERDEN Aydın ili ve ilçelerinde Yunan mezalimini yaşamış çok kişi o günleri torunlarımızın, çocuklarımızın nasıl Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti bayramlarını kutlamak istiyoruz.

7 Eylül Aydın ilinin kurtuluş gününün en az milli bayram coşkusu ile kutlanması Aydın Büyükşehir’in görevidir. Bunu istiyoruz.

Öbür taraftan KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ÖMER GÜNEL ise başka bir alem…

Kuşadası Altın Güvercin kutlamalarında gece boyu kokteylde içkinin su gibi aktığı eğlenildiği günün sabahında kendisini temsilen başkan yardımcısı Oğuzhan Turan’ı kutlama alanına gönderiyor.

Maalesef Sn. Ömer Günel kutlama törenlerine gelmiyor.

Kuşadalılar kendisi için konser olsaydı Ömer Günel sahneye fırlar mikrofonu elinden düşürmezdi diyorlar.

Ama Aydın Tekstil alanında olan bir okulun aynı gün açılışında Sayın Özlem Çerçioğlu’nun açılış esnasında yanında oluyor. Galiba Kuşadası Belediye Başkanı Sayın Ömer Günel Kuşadası’nın Yunan işgalinin kovulmasından pek memnun değil, Yunanlılara bakın ben bu kurtuluş törenlerini katılmayarak sizin yanınızdayım mı demek istedi anlayamadık diyor Kuşadalılar.

***

DEVA PARTİSİ KUŞADASI İLÇE BAŞKANI SN. BEHÇET ALP İLE ÖMER GÜNEL DAHİL HER ŞEYİ KONUŞTUK

Değerli okuyucularım Kuşadası Deva Partisi İlçe Başkanı Sn. Av. Behçet Alp, beni ilçe binasının kapısında karşıladı. Bu röportajda yanımızda deniz subaylığından emekli teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Sn. Halil Erenoğlu da vardı.

Kendilerini müthiş heyecanlı ve pozitif gördüm. Çok güzel ilçe binası yapmışlar. Kendilerini kutlarım.

Sn Başkan, Kuşadası Deva Partisini ve kendinizi anlatır mısınız? Uzun yıllar Kuşadası’nda CHP’de hizmet vermiş insanken nasıl başladı Deva süreci?

  

Ben Kuşadalıyım. 16 yıldır avukatlık yapıyorum. 2009 yılında Kuşadası’nda Demokratik Sol Parti’den Kuşadası Belediye Meclis Üyesi olarak seçildim. Engin Berberoğlu’nun listesindeydik.

Türkiye Belediyeler Birliğinin verdiği %100 burs ile Bahçeşehir Üniversitesi’nde Kentsel Sistemler ve Ulaştırma yönetimi Yüksek Lisans programına dâhil oldum. 2 yıl sonunda buradan mezun oldum. Tez konum Kuşadası’nın imarı oldu.

Kıyı kentlerinde imar ile ilgili suçlar Kuşadası örneği bir tez hazırladım.

Kuşadasıspor 2 yıl başkanlık görevi yürüttüm. BAL Ligine kadar yükseldik.

2019 yılında yerel seçimlerinde CHP’den aday adaylığı müracaatım oldu, aktif çalışma yaptım. Ömer Günel Bey ile başa baş pozisyondaydık.

O daha önceden bazı bağlantıları kurduğu için hoşlaşmadığımız şaibeli adımlar attığı için aday oldu. Bu ifadelerimi ilk defa burada paylaşmıyorum.

Seçimden sonra Aydın’da TV’DEN’de de paylaşımlarım oldu hakkımda herhangi bir şikâyetleri olmadı. 

Seçim döneminde CHP Milletvekili Bülent Tezcan’ın damadı ve kızı üzerine çok ciddi mal varlığı edinildi. Benim avukatlık ofisimin üzerinde 2 tane ofis tapu kaydı oluşturuldu ve isimlerine ayrıca Ege Mahallesinde çok değerli bir yerde villa tapusu üzerlerine tescil edildi. Beyaz Mercedes ve Beyaz BMW arabalar alındı ve Ömer Günel bu şekilde aday oldu.

Behçet Bey, şunu mu söylüyorsunuz? Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, kızına ve damadına maddi çıkar sağlayarak Ömer Günel’i Kuşadası Belediye Başkanı adayı yaptı mı doğru mu?

Bunu benimle birlikte tüm Kuşadası söylüyor. Ben de bu tapu kayıtlarını gördüm.

Ömer Günel’in aday adaylığı ve adaylığı sırasında Aydın CHP Milletvekili Bülent Tezcan’ın kızı ve damadı böyle bir mal varlığına sahip olabilmesi mümkün değil. O zaman vergi kayıtlarını ve nereden bulduklarını açıklasınlar.

 

Bunların Ömer Günel’in seçim sürecine denk gelmesi manidardır.

Bunları Kuşadası kamuoyu bilmektedir takdiri kamuoyuna bırakıyorum.

Ben açıkça somut isnatta bulunmuyorum bir iddia var bunun aksini gelsin onlar ispat etsinler.

Behçet Bey, kazançlarının nereden olduğunu belirterekten bu gayrimenkulleri arabaları nasıl edindiğini Sayın CHP Milletvekili Bülent Tezcan kızı ve damadı ispat etsinler ve nerden hangi kazançla aldıklarını ispat etsinler mi diyorsunuz?

Ben bu iddiayı zamanında çok dile getirdim. Bu konu yerel basında da ve TV kanallarında çarşaf çarşaf yayınlandı. Ve herhangi bir dava konusu olmadı.

Sonra sizin başınıza neler geldi Başkan?

Ömer Bey, Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk işi CHP Parti Kuşadası ilçeye talimat verdi beni Ömer Günel’in emri ile partiden ihraç ettiler.

Aydın il disiplin kurulunda suçumu söyleyin savunma yapayım dediğimde ÖMER BEY SENİ İSTEMİYOR DEDİLER HAKSIZ, HUKUKSUZ, ADALETSİZ bir şekilde partimden beni ihraç ettiler.

Yüksek disiplin kurulu kılıf buldu, yargıya müracaat ettim yargıya da müdahale ettiler. Haksız Hukuksuz bir şekilde partimden ihraç edildim.

HAK, HUKUK, ADALET yürüyüşü yapan Maltepe’de miting yapan bu gün iktidar olmadığı halde hukuka bu şekilde CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve Bülent Tezcan müdahale etmişlerdir.

Ben ki kundaktaki çocuğumu evde bırakıp o mitingde hak hukuk adalet diye eşimle birlikte slogan atmıştım.

Bu zihniyetteki CHP, iktidar yüzü görmesin diyorum.

İktidar değilken bu kadar haksızlık hukuksuzluk yapıyorsa bu CHP zihniyeti İktidar olunca neler yapacağını düşünmüyor değilim.

Behçet Bey, Deva Partisi İlçe Başkanlığı nerden çıktı anlatır mısınız?

Aydın İl Başkanı Hakan Bey ile Kuşadası’nda görüştüm kendilerine bilgi aktardılar. Sonra kurucu Başkan oldum geçen hafta partimizin genel kurulunu yaptım. Genel kurul beni ilçe başkanı seçti. İlk Röportajımı da siz değerli ağabeyimle yapıyorum. Ben doğruların adamıyım.

Sayın Başkan, Sayın Ömer Günel’in Kuşadası’ndaki başkanlığını nasıl değerlendiriyorsun?

Sayın Ömer Günel’in yanında avukatlık stajını 2004 yılında yaptım ve kendisiyle bir yıl da ortaklık yaptım.

2004 ve 2005 yıllarında Ömer Günel CHP’den ihraç edildi, mahkemeye müracaat etti Deniz Baykal Genel Başkandı. Dava açtı ben de kendisiyle ortaktım, beraber çalışıyoruz kendisi benden rica etti ben de davayı takip için defalarca Ankara’ya gittim çok uğraştım.

Hayatımda ilk defa 2005 yılında Ömer Günel’in ihraç kararı için CHP Genel Merkezine takibe gittim.

Ömer Günel, benim kazandığım bu dava ile yeniden CHP’ye üye oldu.

Aynı Ömer Günel, belediye başkanı seçildiğinde beni CHP’den ihraç ettirdi.

Demek ki, benden çok korkuyor Ömer Günel.

Korkunun ecele faydası yok 2024 seçimlerinde Ömer Günel’i bulunduğu makamdan alaşağı edeceğim, kendisi vefasız bir insandır.

Kendisinin CHP’den ihracını ben önledim, o ise beni CHP’den ihraç ettirdi.

DEVA Partisi olarak iktidar olacağız ve Kuşadası Belediyesi’ne DEVA Partisi Bayrağını dikeceğiz.

Ömer Günel hakkında çok önemli iddialar var kendi görev süresini tamamlayabilecek mi bilmiyorum.

 

Mesela geçenlerde yaptığı basın toplantısında kendisine yakın bir gazeteci “BAŞKAN BELEDİYEYE KAYYUM ATANANACAK DİYORLAR, NE DİYORSUN?” diye sordu.

Ömer Günel’e yandaş medyası bunu soruyor bakın sizi davet etmemiş.

Bu Konuyu kendisine yandaş medyası ile sorduruyor. Çünkü kendisinin çok büyük korkuları var.

Çünkü Kuşadası’nda halkın ifade ettiği ihale yolsuzlukları ayyuka çıkmış vaziyette

Birincisi, Çevre yolu peyzajı…

Çevre yolundaki peyzaj ihalesi arkadaşı Atilla Yurtsever’in kendisi işin başında yok ama kardeşi işin başında ona verdi 10 ila 12 milyon TL’lik Kuşadası’nın iklimine

Aykırı palmiye ağaçlar dikti. Onların da birçoğu kurudu onun yerine turunç giller ve zeytin dikebilirdi.

İkincisi, Mıcır ihalesi…

750 bin ton mıcır alımı ihalesi yapıldı. 2021 yılının Mart ayında sözleşmesini imzaladılar tutarı 13 milyon TL. Biz Deva Partisi olarak belediyeye sunduk ama cevap inandırıcı değildi.

Bu 40 bin kamyon mıcır Kuşadası’nda nereye kaplanacak belli değil. Ödeme yapıldı mı belli değil. Biz DEVA partisi olarak bunu sorduk cevap yok varsa bile inandırıcı değil.

Üçüncüsü, imar rantı…

Burası RANT adası oldu. Belediye Meclis gündemi imar tadilatları kat artışları imara açmalarla dolu. İmar plan değişiklikleri yapılıyor devamlı parsel bazında devamlı imar tadilatı yapıyor Ömer Günel. Aydın Büyükşehir’den bu planlar tasdik edilip geliyor çoğu.

Adrese teslim yapılıyor.

Dördüncüsü Kuşadası kanalizasyonları…

Kuşadası şu an lağım kokuyor bu kanalizasyonlar çalışıyorsa Kuşadası niye lağım kokuyor?

Karaova ve KİPA alışveriş merkezini olduğu yer, leş gibi lağım kokuyor. AVM’nin olduğu oteller bölgesi lağım kokuyor. Arıtma çalışıyorsa bu koku niye, Kadınlar denizi lağım kokuyor şehrin merkezi lağım kokuyor. Buradaki kanalizasyonlar açık denize veriliyor arıtma dedikleri arıtmanın suyu Karaova’da denize veriliyor.

Madem kendilerine güveniyorlar arıttıkları suyu bahçe sulamasında kullanalım, hepsi yalan.

BEN ŞU ANDA KUŞADASI’NDA DENİZE GİREMİYORUM!

Kuşadası turizm merkezi ama kanalizasyon probleminin çözülemeyişi yüzünden Kuşadası’nda denize girilemiyor çünkü Kuştur Bölgesi, Yılancı Burnu Bölgesi, Kadınlar denizi bölgesi, Karaova bölgesinde, yeni yaptıkları arıtma tesisi de kanalizasyon pisliğini denize boca ediyorlar.

Hatta size rezilliği anlatayım,

Bayrak Dede mahallesinde oturuyorum burası yat limanını üstünde bir mahalle,

Ramada Otel, Adakule otel üstünde olan bu bölge bu bölgede kanalizasyon yok, bu çağda bu bölgedeki insanlar evlerine fosseptik çukuru açtık.

BÖYLE REZİLLİK OLUR MU?

ASKİ ve Kuşadası Belediyesi’nin ayıbıdır bu dönemde vidanjör ile b** temizlemek.

Öyleki buradaki villalar oteller yağmur suyu kanallarına fosseptiklerin pisliklerini veriyorlar ve denize ulaşıyor. Bu da Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ’nin ayıbıdır Sayın Özlem Çerçioğlu’nun bunlardan haberi yoktur.

Bu bölge de akşamları b** kokuyor.

Sayın Ömer Günel, Mars Coloni kuracakmış Boyalık mevkiinde Kuşadası b** kokarken böyle proje de neyin nesi anlamadık.

Beşincisi Kuşadası’nda su akmıyor bu da Aydın Büyükşehirin ayıbı!

Kuşadası’nda artan nüfus ile birlikte ASKİ ve Kuşadası Belediyesi maalesef Kuşadası’na su temin edemiyorlar. Alt yapı bu konuyu karşılayamıyor evlere verilen suyun kalitesi rezalet. Makineler bu tuzlu su yüzünden devamlı arızalanıyor. Kuşadası köyden beter önümüzdeki yıllarda Kuşadası susuzluktan perişan olacaktır.

Bu kalitesiz suya dünya para veriyoruz.

 

Hele Karaova bölgesinde otellere su veremiyor ASKİ veremedikleri suyun atık su parasını ödüyorlar.

Kuşadası’nda tek yön uygulamasından memnun musunuz?

Ömer Günel’in tek yön projesi önemli projesi ise onu götürecek tek proje de bu olacaktır. Şu anda Kuşadası halkı bu tek yön projesinden ötürü canından bezmiş vaziyette.

Ben Kuşadası’nın yerlisi olarak bu projeye alışamadım, tam bir rezalet. Biz Kuşadalı olarak nereye nasıl gideceğimizi bilemiyoruz.

Esnafların birçoğu iş yapamadı, iflas ettiler bu tek yön uygulamasından ötürü.

Kamu zararına sebep oldular devamlı yapboz halindeler. Adeta bir labirent.

Turist otobüsleri kısıtlı zamanda Meryem Ana’ya gidip gelecekler ama bu otobüsler şehirden çıkamıyor sonuçta Meryem Ana’ya gidip gelen turist otobüsleri turistleri zor zahmet vapura yetiştiriyorlar. Böylelikle turistler şehir esnafına uğramadan vapura gidiyorlar esnaf perişan.

Bu tek yön ile ilgili Ömer Günel alışacaksınız diyor, halkın idaresiyle seçilen Ömer Günel’i bu sözünden ötürü halk diktatör diyor. Bu sözleri AK Parti Lideri de diyor CHP’li Ömer Günel de bu lidere benzedi hayırlı olsun. Biz halkı kucaklayacağız Ömer Günel yandaşları şu anda mutlu. Bunun çirkin yüzü ile zaman içinde karşılaşacaklar. Bu vefasız bir adamdır..

Aydın Büyükşehir Belediyesinin Adakule ve Ramada otellerinin orda yaptığı Sosyal Tesis konusunda ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle Kadınlar denizi yolunda yapılan battı çıktı mahalleyi ikiye böldü bu tam bir facia mahalleli bundan feci şikâyetçi. Dünya para harcadılar Kuşadası için utanç verici bir proje.

 

Kuşadası’nda Aydın Büyükşehir’in Tariş alanını almasını çok sevinmiştik burası yeşil alan yapılacaktı, Sayın Özlem Çerçioğlu bizimle dalga geçer gibi anket yaptı burası tamamen yeşil alan olacaktı ama gel görün burası beton yığını oldu doğrusu kandırıldık.

Ankara’daki Saray eleştirilirken buraya bu ucube binayı yaptılar, saray yaptılar bizi Kuşadalıyı kandırdılar burası sosyal tesis olacaktı, yeşil alan park alanı olacaktı ne oldu? Yazık oldu Kuşadası’na.

RAMADA OTELİ ÖNÜ ADAKULE OTELİNİN YANINDA Kİ ARAZİYE AYDIN AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL TESİS YAPACAKTI YAPTI AMA sanki Kuşadası’nda balıkçı yokmuş gibi ANKARA’DAN BALIKÇI FAHRİ diye birine bu sosyal tesis nasıl verildiğini bilmiyoruz. Bu ihale Ankaralı Fahri’ye hangi ihale yöntemi ile kaç paraya verildi nasıl verildi bilgi yok.

Yetmezmiş gibi Ramada otelin turistlerinin burada kullandıkları yerde yılda 40 bin turistin kullandığı tesis neden Ramada otelinden alındı, yazık değil mi?

Ramada’nın Aydın Büyükşehir ile kira anlaşması var iken bu şahsa niye verildi? Şimdi Aydın Büyükşehir ile otel Ramada mahkemelik, konuyu yakından takip ediyoruz.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’nun haberi olmadan böyle bir şeyin yapılması mümkün değil.

Şimdi buraya Kuşadası halkı giremiyor peki sosyal tesis diye niye Kuşadası Halkını kandırdılar o zaman.

Sanırım Ramada Otel ile Aydın Büyükşehir davalık diye duyuyoruz.

Değerli okuyucularım, 2 yıl evvel bu sosyal tesisi ben de gezmiştim köşe yazıları yazdım Aydın Büyükşehir’i kutlamıştım.

Tariş alanı için de yeşil alan olacak diye köşe yazıları yazmış çok sevinmiştim.

Siz Kuşadalı okuyucularımdan özür diliyorum, ben de kandırıldım çok üzgünüm.

Sayın DEVA PARTİSİ Kuşadası ilçe Başkanı Av. Sn. Behçet Alp, burası için Aydın Büyükşehir Belediyesi peşkeş çektiler, Sayın Özlem Çerçioğlu’nun bundan haberi var mı bilmiyorum ifadesini kullandı.

ÖMER GÜNEL’İN sahne merakı

Ahmet ağabey, Ömer Günel şarkı ve sahne merakı çok fazla galiba şarkıcı olacak hemen sahneye fırlar her durumda birileri bunu buradan alıp gitse diyor Kuşadası halkı.

Mesela Altın Güvercin kokteylinde IŞIN KARACA getirildi Ömer Günel kendi yandaşlarını çağırdı onun dışında kimse yoktu. Bunlar halk konseri değil yandaş konserleri idi.

Yüzbinlerce TL, müteahhitlerden sponsor adıyla alınıyor. Firmalara ne vaat ediyorlar belli değil.

Keşke bu kişilerden alınan paralar ile önce işçilerin parasını ödeseydi, Ömer Günel.

7 Eylül Kuşadası Kurtuluş töreni rezaleti

Bu başlı başına Ömer Günel’in yanlışıdır. Altın Güvercin mi önemli yoksa Kuşadası’nın kurtuluşu mu veya Aydın’da Özlem Çerçioğlu’nun Bülent Tezcan’ın açtığı okul mu önemli?

Bu törenlere sosyal medyada +18 içerikli videosu yayınlanan Oğuzhan Turan, Başkan Yardımcı konuşmaya başlayınca biz Deva Partisi heyeti benim başkanlığımda tören alanını terk ettik ve protesto ettik. Bunu hazmetmemiz mümkün değildi. Zaten kurtuluş törenleri o kadar baştan savmaydı ki Atatürkçü CHP’nin başkanın bunu yapması çok ayıptı.

Altın Güvercine verilen önem Kuşadası’nın kurtuluşuna verilmemiştir.

Ayrıca Balıkçı meydanındaki dükkânlar, yandaşlara partililere verilmiştir. Bunların olduğu bölgede halk konserleri düzenlenerek Kuşadası’ndaki esnaflara karşı büyük haksızlık yapılmaktadır. 

Sayın Başkan, size politik hayatınızda başarılar diliyorum, son sözünüzü alabilir miyim?

Aydınpost haber sitesinin Kuşadası’nda ayrıcalığı vardır. Köşe yazıları ve haberleriniz sebebiyle korkusuzca gazetecilik yapmanızdan ötürü sizleri kutluyorum. Kongremizden sonra bize ilk gelip röportaj yapmanızdan dolayı size teşekkür ederim.

 www.aydinpost.com bizler için çok önemli haber sitesidir.

Kuşadası tamamen yandaş medya olmuştur. Sayın Tayyip Erdoğan’ın yandaş medyası gibi Ömer Günel’in burada yandaş medyası vardır.

İyi ki varsınız sağ olun.

***

Değerli okuyucularım, bu röportajda adı geçen kişiler kurumlar ile ilgi ifadeler,

Sayın Deva Partisi Başkanı Av. Behçet Alp Beye aittir.

İddialara cevap verecek kurumlar ve kişilere köşem açıktır. Onlarla da röportaj yapabilirim.

Hayırlı Haftalar.